Printre povocările vârstei de 40 de ani este și aceea de a slăbi, iar pentru aceasta există câteva strategii simple care funcționează.
Astfel, la vârsta de 40 de ani avem parte de înțelepciune, de o creștere a conștientizării de sine și de o creștere a încrederii în sine. Însă este greu, totuși, să te obișnuiești cu unele dintre schimbările fizice.
Nutriționistul Cynthia Sass, care a antrenat sportivi, a explicat ce trebuie să consumi atunci când vrei să slăbești, potrivit publicației Health.com.
Carbohidrații nu trebuie eliminați din alimentație ci doar reduși cantitativ
Carbohidrații reprezintă un adevărat combustibil pentru organism, iar sursele de alimente integrale, cum ar fi fructele proaspete, cerealele integrale și cartofii, vin la pachet cu vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Prin renunțarea la carbohidrați organismul va fi privat complet de nutrienți importanți, ceea ce poate duce la efecte secundare nedorite, cum ar fi constipație, oboseală și iritabilitate.
După vârsta de 40 de ani, necesarul zilnic de carbohidrați poate scădea. Există multe persoane nu pot mânca porții mari de carbohidrați fără să se îngrașe. Iar, în acest caz, cea mai bună soluție este optimizarea cantității. carbohidraților consumați.
Potrivit nutriționistului, pentru a ajunge la menținerea unei greutăți sănătoase, necesarul zilnic de calorii trebuie să fie de aproximativ 1.750.
Cynthia Sass a ajuns la concluzia că 40% din totalul caloriilor din carbohidrați este ideal pentru majoritatea clientelor sale de peste 40 de ani care sunt active, dar nu și sportive.
De reținut este faptul că, în general, eliminarea carbohidraților nu este sustenabilă pe termen lung și nu este optimă pentru sănătate. Iar scopul este optarea pentru carbohidrați de calitate și atingerea unui echilibru.
Mult mai multe legume în alimentație
Mesele trebuie construite în jurul legumelor, acestea din urmă fiind, deci, baza.
Totodată, se recomandă o ceașcă plină de legume fără amidon la micul dejun și cel puțin 2 porții la fiecare prânz și cină.
Rolul legumelor în organism este acela de a:
- crește saturația,
- adăuga volum meselor,
- ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și de insulină,
- sprijini o digestie sănătoasă,
toate acestea contribuind la gestionarea durabilă a greutății.
De asemenea, s-a concluzionat că doar 9% dintre adulți consumă aportul minim recomandat de 2 până la 3 porții de legume/ zi.
La micul dejun, se poate consuma un smoothie cu verdeață, dovlecel cu ovăz, legume cu ouă sau năut sau pur și simplu legume simple, cum ar fi castraveți sau ardei gras roșu.
Atenție la cantitatea de alcool consumat
În ceea ce privește consumul de alcool, multe dintre clientele Cynthiei Sass, de peste 40 de ani, nu slăbesc până când nu reduc consumul de alcool sau iau o pauză de la băutură.
Consumat cu moderație, alcoolul poate susține, de fapt, menținerea greutății, sugerează cercetările. Dar, femeile care beau mult sau consumă în exces au un risc crescut de obezitate.
Consumul moderat de alcool înseamnă o băutură pe zi (și nu, nu se transferă), ceea ce înseamnă:
- 5 uncii de vin,
- 12 uncii de bere
- doză de 1,5 uncii de băuturi spirtoase distilate.
Un sfat prețios este acela de a NU ține dietă
Din cele peste 40 de cliente ale Cynthiei, cele mai multe rămân blocate în anumite mentalități învechite privind pierderea în greutate. Una implică consumul de alimente pentru dietă, acele produse extrem de procesate realizate cu substanțe chimice artificiale concepute pentru a avea mai puține calorii, carbohidrați, zahăr sau grăsimi.
Trebuie reținut faptul că alimentele dietetice pot declanșa inflamație, pot modifica bacteriile sănătoase din intestin legate de gestionarea greutății și pot suprasolicita sistemul imunitar.
Ca o recomandare, în locul unei mese cu produse congelate (care au conținut scăzut de calorii), ar trebui să optați pentru o supă de linte și o salată cu avocado.
În altă ordine de idei, pierderea în greutate, sănătoasă și durabilă, nu se referă la dietă!
De o importanță deosebită este adoptarea unei mentalități de echilibru, adică nu este bună nici subalimentarea, nici supraalimentarea, ci punerea accentului pe nutriție și nu pe restricție!
Cât de valoroasă este ciocolată neagră pentru organism
Consumul zilnic de ciocolată neagră ajută la:
- reducerea poftelor atât pentru alimente dulci, cât și pentru sărate.
- la reducerea stresului, un declanșator major de alimentație emoțională.
De asemenea, potrivit unui studiu consumul de aproximativ o uncie și jumătate de ciocolată neagră/ zi timp de 2 săptămâni a redus nivelul hormonilor de stres la voluntarii care s-au evaluat ca fiind foarte stresați.
5 pătrate de 70% ciocolată neagră conțin sub 250 de calorii, dar oferă antioxidanți, fibre și magneziu, un mineral legat de relaxare, somn îmbunătățit și stare de spirit îmbunătățită, potrivit sursei citate.