Global Media Intelligence Report relevă un studiu făcut la nivel internațional în 2020 că timpul petrecut în medie, în fața unui calculator, laptop sau telefon este de șapte ore pe zi. Ciudat este faptul că timpul petrecut conectați nu a crescut din cauza pandemiei, cifrele arătând o ușoară scădere față de anul trecut.
Studiul realizat la nivel internațional arată că românii petrec în medie 4 ore pe zi în fața unei tablete sau a unui calculator. Față de anul trecut s-a înregistrat o scădere de 20 de minute, chiar în ciuda pandemiei. Potrivit studiului, acordăm în jur de 2 ore și 20 de minute zilnic, rețelelor de socializare, iar 3 ore și jumătate alocăm telefoanelor inteligente, cu 15 minute mai puțin decât anul trecut.
Pe primul loc în privința device-urilor preferate de români se află smartphone-ul
În scădere față de anul trecut este numărul celor care posedă o tabletă, de la 45% la 41%, iar aproape toți cei care au acces la internet, au un telefon inteligent , 86% dintre ei au un laptop sau un desktop. Cei care au renunțat preponderent la acest tip de device, sunt tinerii.
Românii îi depășesc pe polonezi la categoria celor care dețin un televizor inteligent, înregistrându-se o creștere de 5% în rândul acestora. Cei care au renunțat preponderent la acest tip de device, sunt tinerii.
Electocasnicele inteligente sau smartwatch-urile u sunt la fel de căutate nici măcar în cazul gospodîriilor cu venituri ridicate. Serviciile de video streaming devin însă din ce în ce mai populare. 60% dintre românii chestionați dețin un abonament la o platformă online cu filme și seriale. Numărul lor este în creștere față de anul trecut, poate și datorită lipsei multor altor variante de divertisment în perioada pandemiei, informează Digi24.