Oamenii de știință de la o universitate americană a făcut un an anunț înspăimântător despre mâncarea de tip Fast-food, potrivit The Daily Mail.
Mâncarea de tip Fast-food, nociva pentru
Experții spun ca mâncarea de tip Fast-food este nociva pentru creier. Consumul de acizi graşi din mîncarea prăjită sau procesată transmite semnale dăunătoare creierului care îşi pierde abilitatea de a controla apetitul.
Experții spun ca Acer fel de mâncare de la fast-food afectează capacitatea creierului de a-ţi semnala cît ai mîncat, ceea ce înseamnă că vei avea în continuare senzaţie de foame.
Acizii grași, dăunători pentru creier
„Este evident că acizii graşi trans sunt dăunători, atît pentru dinţi, dar, după cum putem vedea acum, şi pentru creier”, susţine Gene Bowman, de la Universtitatea Oregon.
Acizii graşi trans este numele sub care sunt cunoscute grăsimile nesaturate, greu digerabile. De cele mai multe ori, este dificil să identifici preparatele care conţin astfel de substanţe, susţin jurnaliştii străini
Acizii grași pot cauza numeroase probleme de sănătate precum boli cardiace, colesterol ridicat, obezitate şi chiar diabet
În afară de cartofii prăjiţi sau mîncarea de la fast-food, grăsimile nesaturate se mai găsesc în unele fursecuri sau biscuiţi, precum şi în popcorn-ul pentru microunde.