Vestitul fenomen al permiselor auto luate pe șpagă de la Pitești a reînviat, de data aceasta, la Suceava.
Procurorii DNA au efectuat, joi, mai multe percheziții la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la locuințele unor angajați.
Marea surpriză a polițiștilor a fost descoperirea unei sume de un million de euro ascunse în locuri la care nici nu bănuiau.
În urma acestor percheziții, anchetatorii au descoperit nu mai puțin de 1 milion de euro, bani care au fost găsiți pițiti în ligheane, găleți și chiar în unii dintre pereții caselor luate la puricat de către polițiști.
Fapte de corupție în perioada 2018-2020
Pe lângă mita luată pentru permisele auto, acțiunea a vizat și o rețea de angajați de la Permise, RAR și polițiști care de ani de zile facilitează la Suceava înmatricularea mașinilor de lux furate din toată Europa.
Cât costa un permis auto
Potrivit anchetatorilor, șpaga pentru obținerea unui permis auto era cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro.
După ce își luau „dreptul” fiecare șpăgar își ascundea banii după cum îl tăia capul, adică, prin ligheane, găleți și chiar prin pereți.
Acțiunea demarată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava a vizat nouă instituții publice.
Pe lângă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava, anchetatorii au descins și la sediul Registrului Auto Român Suceava. De aici au fost ridicate mai multe acte ce vor fi analizate de procurorii DNA Suceava.
Polițiștii au descins la 67 de adrese
Acțiunea demarată joi dimineață a cuprins 67 de locații din București, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Bistrița, unde polițiștii împreună cu procurorii DNA au efectuat percheziții
„Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA pun in executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor.
Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”, a spus Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.