Lifestyle

Cartofi acordeon cu usturoi. Rețeta perfectă pentru o zi de toamnă

Cartofi acordeon cu usturoi. Rețeta perfectă pentru o zi de toamnă

Cartofi acordeon cu usturoi. Rețeta perfectă pentru o zi de toamnă.

Dacă doriți să gătiți ceva nou, sofisticat, dar totuși ușor de preparat, puteți să încercați rețeta de „Cartofi acordeon cu usturoi”. Veți obține obține o garnitură de efect, cu un înveliș aproape crocant al cartofilor prăjiți, cu un mijloc moale ca de piure și cu un gust extraordinar. Puteți să-l serviți ca atare sau alături de bucatele din carne sau o salată proaspătă de legume!

Ingrediente

  • 500 g cartofi mici
  • 60 ml ulei de măsline
  • 2 linguri unt topit
  • 2 căpăţâni de usturoi, tăiate în jumătate
  • câteva fire de pătrunjel, mărunţite
  • o jumătate de lămâie, tăiată în sferturi
  • 5-6 crenguţe de cimbru
  • un sfert de linguriţă de sare
  • o jumătate de linguriţă piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Preîncâlziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii se spală bine, în coajă, apoi se taie felii grosuţe, fără a atinge însă cu lama blatul de lucru. În urma acestui proces, cartofii trebuie să capete forma unui “acordeon”.

Într-o tavă adâncă se așează cartofii, după care, folosind o pensulă, se ung cu ulei de măsline şi cu untul topit. Usturoiul şi bucăţile de lămâie se pun în tavă. Peste cartofi se aşază cimbrul, iar deasupra se presară pătrunjelul mărunţit, având grijă să pătrundă între tăieturile cartofilor. Se adaugă sare şi piper.

Cartofii se dau la cuptor o oră. La jumătatea timpului de coacere se stropesc cu uleiul lăsat în tavă.

Se servesc calzi, de preferat cu usturoi copt. Poftă bună!