Un NOU simptom Covid a fost desemnat ca fiind cel mai frecvent în cazul celor care sunt vaccinați. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.
Care este NOUL simptom Covid, desemnat ca fiind cel mai frecvent în cazul celor care sunt vaccinați
Nu este vorba de tuse, care era unul dintre cele mai frecvente semne anterioare care arăta că a fost contractat virusul. Potrivit unui studiu Zoe Health Study, persoanele care au primit una sau mai multe doze de vaccin Covid au cele mai multe șanse de a suferi de curgere a nasului.
Cele mai frecvente simptome la persoanele care sunt complet vaccinate sunt, în ordine, următoarele: nas care curge, dureri de cap, strănut, dureri în gât și tuse persistentă.
Noile date sugerează că persoanele care nu sunt vaccinate ar putea fi mai predispuse la dureri de gât, deși durerea de cap este cel mai frecvent simptom în rândul celor nevaccinați, iar nasul curge în primele trei locuri, relatează Manchester Evening News.
Un alt simptom anterior de top – febra – se află acum mai jos pe lista de simptome la persoanele vaccinate, la fel ca și pierderea mirosului. Mai puține persoane suferă, de asemenea, de dificultăți de respirație.
Studiul Zoe, citat de media internațională, relevă, de asemenea, că persoanele care au fost vaccinate și au fost testate pozitiv pentru Covid sunt mai predispuse să sufere de strănut ca simptom, în comparație cu cele care nu au fost vaccinate.
Și încă o noutate, despre vaccinul împotriva cancerului
Oamenii de știință din spatele vaccinului Phizer/Biotech au anunțat duminică, 16 octombrie 2022, că speră să dezvolte un vaccin împotriva cancerului folosind aceeași tehnologie utilizată și la vaccinul Covid.
Este vorba despre doi oameni de știință care se află în spatele unuia dintre cele mai utilizate vaccinuri Covid. Ei speră acum să dezvolte un vaccin împotriva cancerului până în 2030.
Profesorii Ugur Sahin și Ozlem Tureci, creierele germane din spatele vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19, au vorbit dumincă despre „descoperiri” care, speră ei, le vor permite să lanseze noul vaccin în doar opt ani.
Experiența de a dezvolta o tehnologie ARNm de succes i-a inspirat să își continue munca de dezvoltare a unor imunoterapii de pionierat împotriva cancerului, adaptate la fiecare pacient în parte, relatează Salisbury Journal.