Care este adevărul? Cele mai comune mituri despre IMUNITATE. Medicul Vasi Rădulescu a lansat o serie de precizări în ceea ce privește sporirea imunității.
Pentru că apar din ce in ce mai multe informații eronate despre imunitate, medicul Vasi Rădulescu a demontat cele mai comune mituri.
Creșterea dozei regulate de vitamine și minerale îmi va spori sistemul imunitar și mă va împiedica să mă îmbolnăvesc
Care este adevărul? Cele mai comune mituri despre IMUNITATE . Mulți oameni iau vitamine și minerale ca parte a regimului lor zilnic de sănătate. Nu există niciun adevăr în ideea că creșterea consumului de vitamine și minerale vă va spori sistemul imunitar și vă va proteja de îmbolnăvire.
Gargara cu apă caldă sau sare și oțet va ucide virusurile
Nu există niciun adevăr în ideea că gargara cu orice va distruge virusurile, inclusiv coronavirusul. Deși gargara vă va calma gâtul și vă va oferi o ușurare temporară dacă aveți dureri în gât, nu va ucide nimic.
Exercițiile fizice îmi pot slăbi sistemul imunitar
Dimpotrivă, exercițiile fizice scad nivelul hormonului de stres, cortizolul.
Exercițiile fizice scăzute până la moderate, timp de 30 până la 60 de minute pe zi, vor spori imunitatea.
M-am născut cu un sistem imunitar foarte bun, așa că nu mă voi îmbolnăvi
Din păcate, sistemul nostru imunitar devine mai slab pe măsură ce îmbătrânim. A fi născut cu un sistem imunitar bun nu vă va împiedica să luați coronavirusul. Prin urmare, persoanele în vârstă ar trebui să fie mai atente, deoarece capacitatea sistemului imunitar de a combate infecțiile va fi mai slabă. Rămâneți concentrați pe creșterea imunității prin consumul unei diete sănătoase, exerciții fizice, vaccinări recomandate și menținerea condițiilor medicale subiacente sub control.
Dacă prind un virus sau mă vaccinez, voi fi imunizat de alte forme ale acelui virus
Virusul gripal care cauzează răceala obișnuită se schimbă de la sezon la sezon și există multe tulpini diferite, spune dr. Suzanne Friedler, dermatolog certificat de bord cu Advanced Dermatology, P.C.
„A fi infectat cu o tulpină de virus nu conferă imunitate viitoare împotriva altor tulpini ale acelui virus”, spune Friedler. (…)
Dacă dezvolt COVID-19 și mă recuperez, sunt imun pentru totdeauna
Din fericire, majoritatea experților se află pe aceeași pagină și cred că oamenii dezvoltă imunitate odată ce se recuperează de la COVID-19, spune dr. David Erstein, alergolog și imunolog certificat. „Din păcate, nu știm cât va dura această imunitate”, spune Erstein. „Dacă vă simțiți mai bine, ați avut probabil un răspuns imun bun și protector.” Cu toate acestea, rămâne de clarificat dacă imunitatea dvs. va dura ani sau toată viața”, a notat Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.