Actual

Capitala rămâne fără apă caldă! Încă nu se știe când se termină lucrările

apă caldă bucureștenii
Sursă foto: Digi24

Un număr de aproximativ 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă, până cel puțin pe data de 21 iulie, deoarece de astăzi au început lucrările de reabilitare la rețeaua de termoficare a Capitalei. Claudiu Crețu, șeful Termoenergetica, a explicat faptul că încadrarea în termenul estimat pentru finalizarea intervențiilor depinde în mare parte de „ce vom găsi în subteran”. 

Cu toate acestea, Sectorul 3 nu apare la acest moment pe lista zonelor vizate pentru lucrările de reabilitare ale rețelei de termoficare. În acest context, directorul Termoenergetica a explicat că „Nu apare în această săptămână, asta nu înseamnă că nu vom programa peste două săptămâni (…). Căutăm să facem toate aceste lucrări de reparații sincronizat cu reviziile pe care ELCEN le face la CET-uri. Este foarte important, atunci când se lucrează pe o zonă, să se lucreze cât mai sincronizat și cât mai eficient. În acest fel, timpul de remediere este unul cât mai scurt”. 

Lucrările vor fi realizate în aceeași perioadă 

„Totodată, lucrările de reparații le sincronizăm cu investițiile pe fonduri europene, care, iată, în această vară, încep. Au început deja în Sectorul 6, în zona Apusului, și, în momentul în care se fac acele lucrări de blindare, de montaj a provizoratelor, de începere efectivă a reabilitării acelor tronsoane, și noi remediem în zonele adiacente, astfel încât odată cu acea oprire să nu fie cazul să oprim de două ori sau să sufere cetățenii de mai multe ori”, a adăugat Claudiu Crețu. 

În plus, reprezentanții au declarat faptul că se încearcă soluționarea problemelor la rețeaua de apă caldă într-un termen de timp cât mai scurt, astfel încât cetățenii să poată beneficia de apă caldă cât mai curând, dat fiind faptul că acest lucru este o necesitate. 

„Căutăm ca timpul de oprire necesar să fie unul cât mai scurt. Acolo unde reușim, două, trei, patru zile, este perfect, dar sunt și tronsoane unde, din păcate, este nevoie de 10 zile sau chiar două săptămâni întrucât sunt lucrări complexe sau bucăți de tronson mult mai mari”, susține oficialul. 

Se estimează că lucrările vor fi gata la 21 iulie 

Referitor la respectarea termenului de finalizare estimat, setat la data de 21 iulie, directorul Termoenergetica a mai afirmat și faptul că muncitorii speră să se poată respecta acest termen de timp, însă planul lucrărilor a fost realizat până să se facă săpăturile necesare, și astfel, până la acest moment nu se știe exact dacă termenul se poate onora. 

„Așa sperăm, să ne încadrăm în timp, dar evident întotdeauna depinde de ce vom găsi în subteran, pentru că decopertăm, de multe ori pierderm foarte mult timp cu deșeuri care sunt aruncate în subteran. Au fost oameni ai străzii care au mai locuit pe acolo. Totodată, apar și alte lucrări mai complexe care trebuie executate. Noi sperăm să ne încadrăm în termen, în această săptămână să finalizăm ceea ce ne-am propus”, a explicat Claudiu Crețu, potrivit B1TV.

Majoritatea tronsoanelor pe care se vor realiza lucrări de reabilitare din această perioadă, nu au mai fost reabilitate de peste 30 de ani, iar daunele realizate prin eroziunea provocată de apă pot fi semnificative.