Când vor apărea primii fulgi de zăpadă. Ne aflăm în octombrie, a doua lună a sezonului de toamnă. Oamenii se bucură în continuare de temperaturi extrem de bune. Dar, se pare că acest fenomen va lua sfârșit la un moment dat. Deși luna septembrie a adus temperaturi extrem de ridicate, ne vom confrunta în curând cu primii fulgi de zăpadă.
Iarna va ajunge curând și în România. Potrivit meteorologilor, anul acesta nu vom avea parte de toamnă. Ne vom confrunta cu temperaturi destul de scăzute și chiar zăpadă.
Când vor apărea primii fulgi de zăpadă
Meteorologii au semnalat că iarna va ajunge în România mai repede decât ne-am fi așteptat. În Capitală mai ales, va ninge mai devreme. Primii fulgi de zăpadă vor cădea din cer chiar în lunile de toamnă.
Când vor apărea primii fulgi de zăpadă. Experții susțin că pe 19 noiembrie, Bucureștiul va avea parte de prima ninsoare. Capitala va avea parte de o temperatură minimă de -4 grade Celsius și una maximă de 6 grade. Aceste valori termice se află în normalul unei perioade de iarnă. „Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage” a explicat Oana Păduraru, meteorolog ANM.
Prima ninsoare
Când vor apărea primii fulgi de zăpadă. Meteorologii au semnalat că ne vom bucura mai devreme de prima ninsoare. Mai exact, la finalul lunii octombrie. Zăpada va apărea prima dată în zonele montane. Dar, ninsorile vor apărea treptat și în luna noiembrie. Experții au explicat că există o mare probabilitate de ninsoare la mijlocul ultimii luni de toamnă. „Vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește.” a spus meteorologul ANM.
„Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.” a explicat Oana Păduraru
Vreme schimbătoare
În ultima perioadă, ne-am confruntat cu temperaturi care nu se află în normalul perioadei. Zilele de toamnă au adus cu sine valori termice numai bune de un început de vară. Vremea se află peste normalul perioadei. Dar, în curând, ne vom situa mai aproape de temperaturile medii din octombrie.
„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. Sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim”, a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, conform Romania TV .