Când sunt necesare vitaminele pentru copii? În timpul creșterii lor, copiii au nevoie de substanțe nutritive pentru dezvoltarea celulară și asta implică consumul de vitamine, substanțe prezente în meniul săptămânal al familiei în cantități mici.
Aceștia acționează ca catalizatori, permițând să aibă loc reacții chimice în corpul vostru care eliberează energia esențială pentru creșterea dumneavoastră.
Este important ca micuții să consume alimente bogate în vitamine sau ca acestea să fie administrate cu o anumită frecvență pentru a-și menține funcția celulară, precum și pentru a le promova creșterea și dezvoltarea normală. Cel puțin 13 dintre ele sunt esențiale:
Vitamina A, vitamina C, vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B1 sau tiamina, vitamina B2 sau riboflavina, vitamina B3 sau niacina, acidul pantotenic B5, biotina B7, vitamina B6, vitamina B12 sau cianocobalamina, care este un compus folic de acid folic și B9.
Unele dintre ele sunt solubile în grăsimi, fiind depozitate în țesutul gras al corpului; în timp ce altele sunt solubile în apă, fiind expulzate prin urină. Cu toate acestea, corpul stochează o cantitate mică și trebuie completat în mod regulat pentru a preveni lipsa.
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că vitamina B12 este singura din grupul solubil în apă care rămâne stocată în ficat mulți ani.
Urmând această ordine de idei, trebuie să știți că fiecare dintre vitaminele consumate are o funcție specifică în corpul uman, așa cum este indicat mai jos:
– Vitamina A, favorizează formarea de țesuturi osoase și moi, dinți, mucoase și piele.
– Vitamina B6, formează celule roșii din sânge și menține funcțiile creierului.
– Vitamina B12, este necesară pentru întărirea metabolismului, menținerea sistemului nervos central și formarea globulelor roșii.
– Vitamina C, un antioxidant care permite absorbția fierului și menține țesuturile sănătoase.
– Vitamina D, permite organismului să absoarbă calciu și să mențină un nivel adecvat de fosfor.
– Vitamina E, un antioxidant care favorizează formarea de celule roșii din sânge.
– Vitamina K, permite coagularea sângelui și menține sănătatea oaselor.
– Vitamina B3 sau niacina, menține țesuturile și nervii sănătoși ai pielii.
– Vitamina B7 sau biotina, controlează metabolismul glucidelor, proteinelor și producției de colesterol, precum și aportul hormonal.
– Folatul, combinat cu alte vitamine precum B12, controlează creșterea țesuturilor și dezvoltarea celulelor.
– Acidul pantotenic, metabolizează alimentele.
– Vitamina B2 sau riboflavina, favorizează creșterea corpului.
– Vitamina B1 sau tiamina, ajută la transformarea carbohidraților consumați în energie.
CÂND SUNT NECESARE VITAMINELE PENTRU COPII?
Contribuțiile oferite de vitamine la copii sunt valoroase, dar este important să nu se abuzeze de utilizarea lor în ele, deoarece, așa cum am menționat mai sus, unele dintre ele nu sunt eliminate atât de repede din organism așa cum era de așteptat și tind să se acumuleze, creând un exces ar fi în detrimentul sănătății dumneavoastră.
Studiile nutriționale au arătat că nu există alimente care să conțină toate vitaminele necesare pentru creșterea și dezvoltarea completă a corpului unui copil, dar oferind un meniu echilibrat veți furniza o cantitate mare din acestea într-un mod sănătos și natural.