Este oficial: pensiile vor intra mai devreme în conturi sau direct în casele oamenilor, prin intermediul poștașului, întrucât perioada sărbătorilor pascale presupune multe cheltuieli. În plus, vacanța de Paști ar putea încetini trimiterea banilor, astfel încât este mai bine pentru toată lumea ca tranzacția să aibă loc înainte.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că pensionarii se pot aștepta la venirea poștașului sau la o notificare cu câteva zile mai devreme decât în mod obișnuit. Astfel, deși în mod normal poștașii aduc pensia în perioada 11-15, luna aprilie va duce la o situație specială, în care sosirea lor este așteptată cel târziu pe 11.
De asemenea, cei care-și primesc pensia pe card vor beneficia de ea nu mai târziu de 10 aprilie. De regulă, acești bani se virează în conturi în 12-13, însă lucrurile vor fi accelerate înaintea Paștilor.
Intră și banii pentru persoane vulnerabile
În afara pensiilor, vor fi accelerate și tranșele de ajutoare sociale. Programul „Sprijin pentru România”, care ajută persoanele vulnerabile să-și plătească facturile la energie, vor acorda 250 de lei înaintea sărbătorilor pascale, după cum a declarat Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene:
„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti.
În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat acesta, conform Fanatik.ro.
Pachete de produse pentru persoanele nevoiașe
În afara celebrelor „vouchere anti-sărăcie”, MIPE asigură că peste 800.000 de persoane strâmtorate vor primi pachete de 25 de kilograme, care conțin produse de bază. Conform prețurilor actuale, valoarea unui pachet ar fi de 390 de lei.
„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.
Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a mai declarat Marcel Boloș.