Lifestyle

Căldura din București, o farsă. Se anunță avarii pe bandă rulantă la instalații

Căldura din București, o farsă. Se anunță avarii pe bandă rulantă la instalații

Directorul general al companiei Termoenegetica a făcut anunțul mult așteptat de români. Se dă drumul la căldură în București. Bucuria nu va ține mult, pentru că vor fi avarii.

Se anunță o iarnă grea, după cum spun specialiștii, iar pentru bucureșteni nu se anunță zile bune. Directorul general al Termoenergetica a spus că de azi se va da drumul la căldură, apoi le-a tăiat elanul tuturor: vor fi avarii. Mai mult, încărcarea instalațiilor se va face progresiv, așa că nu trebuie să vă așteptați să aveți caloriferul cald în curând.

Potrivit lui Claudiu Crețu procesul va începe de marți, întrucât mercurul a început să scadă din ce în ce mai tare în termometre. Prioritate vor avea școlile, grădinițele și spitalele, dar și aici se așteaptă la avarii. Mai mult, autoritățile anunță că vor fi blocuri unde caloriferele vor începe să fie încălzite abia după 1 noiembrie, atunci când se vor da ajutoare pentru căldură.

,,În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele”

„Începem cu școli, grădinițe, spitale. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii. În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele. Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, de când se dau ajutoarele pentru căldură.

Sunt foarte multe blocuri care nu doresc căldură decât de la 1 noiembrie. Vom începe progresiv. Deci nu va fi fierbinte caloriferul începând de mâine. Încet-încet, astfel încât în casă să fie temperatura optimă”, a afirmat directorul general al Termoenergetica, la Digi 24.

„E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați”

Anul acesta va fi mai rău ca oricând, întrucât prețul gigacaloriei a crescu de la 1 aprilie 2022, de la 143 lei la 330 lei fără TVA, adică aproximativ 350 lei cu TVA. Pur și simplu îngrozit de această situație este directorul Federației Asociațiilor de Proprietari din România și fost director al RADET, Radu Opaina, care susține că așa ceva nu s-a mai văzut în capitala României.

,,E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați. Vom trece la metoda lemne. Sunt localități în România, acolo unde dacă mergem să vizităm la parterul blocurilor, vedem numai magazine pentru lemne și pentru cărbuni. (…)

Am fost director RADET trei luni de zile și m-am lămurit cu ce se întâmplă în sistem, și dovada este că am ajuns aici unde am ajuns, într-o situație foarte critică și foarte grea, foarte gravă, iar cine este expus acestor situații va îngheța de frig, iar dacă nu va îngheța de frig,  ori va lua foc blocul, ori va bubui apartamentul”, a declarat acesta.