Calculul pe care trebuie să îl faci când te apuci de slăbit. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a dezvăluit ce trebuie să faci în momentul în care te pui pe slăbit.
„Rezultatele în slăbire și antrenament vin din credința inițială că depinde de tine să iei măsuri. Apoi, pe baza acestei credințe, îți faci un plan. Dacă pe lângă credința că depinde de tine ce măsuri iei, ai și o brumă de bun-simț, atunci planul va fi relativ realist. Sfatul meu în direcția asta e să calculați câte 10 zile pentru fiecare kilogram pe care vreți să îl slăbiți, cam atât durează, în mod real, să slăbești și să te menții.
După ce avem orizontul de timp = nr kilograme pe care dorim să le slăbim *10 zile, vedem de unde putem câștiga niște timp de sport și timp de gătit și făcut cumpărături. Căci multă lume care vorbește despre slăbire și motivație uită că mâncarea sănătoasă trebuie cumpărată și preparată pe acasă, nu prea poți fenta asta. Și e nevoie de sport. Fără el nu se poate și trebuie început de la debutul programului de slăbire”, a explicat Cori Grămescu pe Facebook.
„Slăbirea rapidă după perioadele de exces alimentar nu este periculoasă”
De asemenea, de curând, Cori Grămescu a venit și cu un sfat pentru cei care vor să slăbească după mesele bogate de Paște.
„Slăbirea rapidă după perioadele de exces alimentar nu este periculoasă pentru organism dacă vorbim de derapaje alimentare de câteva zile. În această situație, poți remedia rapid efectele negative și poți ajunge la o slăbire rapidă de 1-3 kilograme, pentru că este mai ales vorba despre eliminarea retenției de apă și a conținutului intestinal.
Însă îți recomand cu tărie să nu îți faci un obicei din a alterna perioadele de supra-alimentare cu cele de dieta severă, pentru că vei ajunge în situația unei variații permanente a greutății tale, cu efecte negative asupra sănătății și aspectului fizic.
Primul pas pentru o slăbire sănătoasă după Paște este să faci un „inventar” al alimentelor consumate. Dacă obișnuiești să ții un jurnal alimentar, este un moment în care te ajută foarte mult. Dacă nu, încearcă să recreezi din memorie lista cu ce ai mâncat în ultimele zile. O cantitate aproximativă măsurată cu unități uzuale (număr de linguri, de ex) te ajută să ai o estimare a ceea ce ai mâncat”, a scris nutriționistul.