Bunica știe cel mai bine! Sfaturi utile pentru orice gospodină. Cu toate că trăim în epoca fast-food-ului, uneori vrei să simți gustul bucatelor din copilărie. Pe lângă rețetele transmise din generație, te pot ajuta și câteva secrete de „la bunica”. Iată câteva sfaturi practice și care, odată ce le vei pune în aplicare, îți vor ușura munca la bucătărie.
– Ține conopida în apă cu sare, înainte de folosire, pentru a alunga eventualii viermișori.
– Păstrează făina în borcane de sticlă, nu în pungi de hârtie. Din când în când, ar fi bine să o mai cerni. În acest mod, nu va mai face gărgărițe.
– La pregătirea foietajelor, margarina este mai bună decât untul.
– Drojdia de bere se va păstra mereu proaspătă, dacă o ții în făină.
– Când fierbi cartofii, pune în apă 3-4 căței de usturoi, pentru ca aceștia să capete un gust mai bun.
– Pentru a evita oxidarea lor, tocarea vinetelor nu se face cu un tocător de metal, ci cu unul de lemn.
– Ca să fii sigură că nu ți se taie maioneza, pune încă de la început o jumătate de linguriță de muștar.
– Nu săra ficatul înainte de frigere niciodată, deoarece se întărește și lasă apă.
– Mirosurile neplăcute de ceapă și usturoi dispar dacă te freci pe mâini cu zaț de cafea.
Mirosurile de pește dispar dacă te speli pe mâini cu oțet.
– Nu tăia prea mărunt verdeața pentru supe și mâncăruri, pentru că se pierde prea mult din conținutul de vitamine.
– Dacă vrei ca stafidele și rahatul să nu se lase la baza aluatului, dă-le mai întâi prin făină.
– Dacă vrei ca sarea să nu se mai umezească, pune în vasul în care o păstrezi câteva boabe de orez.
– Dacă de un vas s-a lipit mâncare arsă, pune în el apă rece și două linguri de sare. Lasă să dea în clocot și se va curăța cu ușurință.
– Pentru ca supa din carne de vită să nu fie închisă la culoare, spală bine cojile de la două ouă și pune-le în vas, în timp ce supa este pe foc.