Lifestyle

Bucureștenii sunt în pericol. Controlorii falși îi pot lăsa fără nici un ban în cont. Cum îi recunoașteți

Bucureștenii sunt în pericol. Controlorii falși îi pot lăsa fără nici un ban în cont. Cum îi recunoașteți

În ultima perioadă, tot mai mulți controlori falși și-au făcut apariția în transportul public in Capitală. Iată cum puteți să-i deosebiți de cei reali și ce trebuie să faceți când vă apar în față.

Vă plătiți călătoriile contactless? Fiți cu mare băgare pentru că acei controlori falși au început să apară ca ciupercile după ploaie. Aceștia îi iau în vizor mai ales pe cei mai în vârstă, care își plătesc biletul cu cardul atunci când urcă în autobuze, tramvaie sau troleibuze.

Vă puteți da seama că sunt falși controlori dacă vă cer să le prezenți la control nu cardul STB, ci cardul bancar, pe care îl și pozează pe ambele părți. Iar aceste date le folosesc mai târziu pentru vă lua banii din cont. Rețineți că niciodată un controlor adevărat nu vă fotografia actul de identitate sau cardul bancar.

Cereți legitimațiile la control!

Specialiștii vă recomandă ca atunci când întâlniți controlori în mijloacele de transport în comun să le cereți legitimațiile de serviciu. Care, din păcate, se pot falsifica destul de ușor. Echipele de supracontrol trebuie să dețină o legitimație care să aibă poza și datele de identificare ale controlorului, respectiv nume, prenume dar și numărul de serviciu. Eventual, faceți o poză cu telefonul la actul prezentat.

Fără echipament și cardul de identitate, un controlor nu are voie să vă dea amendă

Cardul este în posesia controlorilor doar în timpul programului de serviciu și nu poate fi falsificat. De asemenea, supracontrolul are și echipamentul atât de binecunoscut de cei care circulă cu transportul în comun, în alb și albastru. De aceea, se recomandă să fiți extrem de atenți, pentru că un controlor adevărat se va legitima singur atunci când vine să vă ceară cardul la control. Fără acest echipament și cardul de identitate, nu are voie să emită nici un fel de amendă.