Unele dintre cele mai populare bomboane braziliene sunt Brigadeiro.
Aceste bomboane preparate de brazilience sunt foarte ușor de făcut și sunt extrem de gustoase
Cu o textură moale, fina, aceste bomboane cu lapte condensat îndulcit, cacao și puțin unt, tăvălite prin ornamente de zahar, vor deveni vedetele mesei.
Ingrediente
Aveți nevoie de:
400 g lapte condensat
2 linguri de unt
6 linguri de cacao
5-6 linguri fulgi de ciocolată
Cum se prepara Brigadeiro
Pune într-un vas laptele condensat, untul și pudră de cacao și fierbe-le la foc mic în jur de 5-6 minute, amestecând continuu. Aluatul de Brigadeiro este gata abia atunci când se desprinde bine de pereții vasului.
Lasă-l la răcit aproximativ un sfert de oră, apoi modelează cu mâinile unse cu unt biluțe cu diametrul de aproximativ 3 centimetri. Rostogolește-le prin fulgii de ciocolată sau fistic, nuci mărunțite sau bomboane colorate din zahăr. Lasă-le apoi la la frigider jumătate de oră. Bomboanele Brigadeiro pot fi păstrate în frigider câteva zile. Sunt atât de bune și cremoase! Poftă bună!
Bomboanele Brigadeiro se mănâncă în mod tradițional de ziua Braziliei, la carnaval, nunți sau evenimente importante. Acest deșert a fost numit după eroul brazilian Eduardo Gomes, un general de brigada din forțele aeriene braziliene ce a ajutat la oprirea unei încercări de lovituri de stat comuniste la Rio de Janeiro în anii 1920, apoi a candidat la președenție în 1946 (nu a câștigat alegerile). Generalul era un burlac frumos, așa că a atras atenția multor domnișoare ce au creat aceste bomboane de ciocolată în cinstea lui, iar numele lor este dat de gradul militar.
În timpul celui de al doilea război mondial companiile europene au renunțat să importe fructe și nuci din Brazilia. În acest moment compania Nestle a introdus în Brazilia praful de cacao și laptele condensat, iar acestea au devenit populare foarte rapid.
Brigadeiro pot fi așezate în hârtie de bomboane, iar dacă nu ai fulgi de ciocolată le poți acoperi cu bomboane din zahăr colorate, potrivit stiridiaspora.