Este de ajuns să le prepari o singură dată și vor deveni repede rețeta ta preferată de gogoși. Nu numai spaghetele sunt preferatele italienilor, dar și aceste minunate bomboloni, care ar fi asemănătoare cu gogoșile românești.
Iată cum se fac celebrele bomboloni.
Gogoşile italiene, numite bomboloni, sunt absolut delicioase. Desertul se pregătește foarte repede, după ce aluatul a crescut.
Ingrediente
Pentru pregătirea lor aveți nevoie de 250 grame de făină, 100 grame de unt, 75 grame de zahăr, 20 grame de drojdie, 3 ouă mari, 1/2 cană apă călduţă, coaja de la o portocală, 1 linguriţă de extract de vanilie, zahăr pudră, sare.
Modul de preparare
Dizolvați drojdia în apa călduţă. Puneți într-un bol de robot cele 250 grame de făină, 100 grame de unt, 75 grame de zahăr, 20 grame de drojdie, 2 ouă (unul l dați la o parte), 1/2 cană apă călduţă, coaja de la o portocală, 1 linguriţă de extract de vanilie, zahăr pudră, sare. Mixați la viteză medie, cinci minute, apoi măriți viteza la maximum pentru încă cinci minute. Adaugă apoi oul rămas și amestecați la viteză medie până se formează un aluat elastic.
Frământați aluatul câteva minute cu mâna, după care îl puneți într-un bol mare şi larg, pe care îl acoperiți cu o folie de plastic. Aluatul se lasă să crească în jur de două ore.
Întindeți apoi aluatul şi cu ajutorul unui pahar formează discuri. Puneți discurile de aluat pe hârtie de copt, acoperiși-le cu un prosop şi lasați-le să crească încă o oră jumătate.
Apoi se prăjesc într-o tigaie mare cu ulei vegetal, câte trei minute pe fiecare parte, sau se coc la cuptor timp de 20 de minute. Presurați-el apoi cu zahăr pudră.