Boli moștenite genetic. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt cele mai frecvente afecțiuni pe care le putem moșteni genetic, de la părinți, sau de la bunici.
Diabetul, de exemplu, este o afecțiune care apare de regulă genetic. Boala se poate declanșa și de la o sperietură puternică.
Boli moștenite genetic. „Să luăm diabetul zaharat tip 2. Se poate moșteni. Poate veni peste o generație, dar obligatoriu există. Sunt copii mici care au diabet. Toată lumea spune.. domne, n-avem în familie, dar a apărut. Se mai poate face de la i sperietură puternică. Dar de regulă e o boală care apare genetic”.
„Acum vorbim despre gropița din oraji sau bărbie. E o mutație genetică pe care o moștenim de la părinți, bunici, străbunici și așa mai departe”.
Există și alergii ale sistemului nervos
„Luăm partea intoleranței alimentare. În afară de intoleranța la alimente, mai există și alergii ale sistemului nervos. Copiii le pot moșteni de la mame”, a mai spus Lidia Fecioru.
„Și glanda tiroida se moștenește. Cu siguranță o moștenim de la unii din părinți”.
„Mai există astmul bronșic. Nu e obligatoriu să fie la fel cum a avut mama, spre exemplu, poate să fie și o formă mai ușoară”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.