Românii şi-au propus să boicoteze în toată ţara afacerile firmele din Austria, fără a sta prea mult pe gânduri. Mulți și-au retras banii de la BCR, n-au mai alimentat la staţiile deţinute de companiile austriece sau n-au mai cumpărat produse ce veneau din această ţară. Coincidență sau nu, la doar câteva zile după ce aceștia au început să boicoteze firmele austriece, în contextul eșecului Schengen, BCR, membră a grupului austriac Erste și a doua cea mai mare instituție bancară din țară, a decis să renunțe la sediul central.
Boicotul e și viceversa. Austriecii de la BCR renunță la 25% din spațiile de birouri pentru cei 2.000 de angajați din România
Sediul central al BCR, închiriat pentru o mie de angajați mutați în 2020 din clădirea Bancorex, va rămâne doar la The Bridge, al fraților Pavăl, proprietarii Dedeman.
Banca a luat decizia aceasta, deși a inaugurat birourile din Business Garden Bucharest în 2020 și avea contract de închiriere până în 2025.
BCR e cel mai mare chiriaș al Business Garden Bucharest, aflat în zona Orhideea din București. Are o suprafață închiriată de 14.000 de metri pătrați, iar decizia mutării va lăsa aproape jumătate de complex gol, având în vedere că acum gradul de ocupare al clădirii e de aproximativ 80%.
Sediul din Business Garden Bucharest a fost inaugurat în plină pandemie, când 90% dintre angajații BCR au lucrat de acasă.
Conform Profit, sediul închiriat nici măcar nu ar fi fost folosit până acum. Banca a plătit trei ani de chirie, adică aproape peste șase milioane de euro.
Banca a plănuit să mute acolo cei aproximativ 1000 de angajați care lucrau în sediul principal de pe Calea Victoriei, denumit Bucharest Financial Plaza, fostul sediu Bancorex, vândut după mutarea austriecilor de la Immofinanz.
Al doilea sediu central al BCR are aproximativ 18.000 de metri pătrați și se află în complexul The Bridge, aflat destul de aproape de Business Garden Bucharest. BCR va suplimenta spațiul cu circa 5.300 de metri pătrați în complexul deținut de frații Pavăl.