Biscuiți fragezi de casă. O rețetă delicioasă pentru întreaga familie! Aflați cum să preparați biscuiți acasă. O rețetă simplă, ideală pentru micul dejun, gustare, sau desert. Cei mici îi vor adora!
Ingrediente
Pentru 40 de cookie-uri:
- 1/2 kg de făină
- 170 g unt
- 170 g zahăr
- 1 ou
- 170 ml lapte
- 8 g praf de copt (jumătate plic)
- afine
- frunze de menta
Mod de preparare
Biscuiți fragezi de casă. O rețetă delicioasă pentru întreaga familie! Așezați făina și drojdia într-un castron. Se adauga untul cremos (moale si la temperatura camerei), oul si zaharul si se framanta. Se toarnă laptele încetul cu încetul și se continuă frământarea până se lasă un aluat omogen.
Înfășurați-l în folie de plastic și răciți-l în frigider timp de 1 oră.
Scoateți plasticul, tăiați aluatul, puneți-l împreună și frământați din nou. Presărați suprafața de lucru cu puțină făină și rotiți-o cu un sucitor până când are o grosime de jumătate de centimetru.
Cu un tăietor de prăjituri, tăiați prăjiturile și așezați-le pe foaia de copt tapetată cu hârtie pergament. Puneți în cuptor (încălzit anterior) și coaceți la 175 de grade timp de 15 minute.
Se servesc și se ornează cu niște coacăze și câteva frunze de mentă.
Sfat
Resturile de aluat rămase se pun la loc și se desfășoară din nou cu sucitorul pentru a face mai multe fursecuri. Cele rămase pot fi depozitate într-un borcan de sticlă cu sigiliu ermetic. În acest fel nu se vor rânji.
Notă
Pentru a îngheța aluatul pentru biscuiți, așezați porții mici pe o foaie tapetată cu hârtie pergament și așezați-l în congelator. Când sunt înghețate, puneți-le într-o pungă de plastic și închideți-o ermetic, asigurându-vă că nu intră aer.