Lifestyle

Bill Gates l-a descris ca fiind cel mai ”mortal” animal din lume: Țânțarul tigru asiatic a ajuns pe lacul Constanța

Bill Gates l-a descris ca fiind cel mai ”mortal” animal din lume: Țânțarul tigru asiatic a ajuns pe lacul Constanța
Foto: wikipedia

Dacă ești printre primii oameni din lume, iată că le știi pe toate. Ieri, Bill Gates a vorbit despre originile și viitorul pandemiei și azi vrobește inclusiv despre țânțarul tigru asiatic pe care miliardarul îl numește ca fiind cel mai mortal animal din lume. Și cum lumea era deja speriată, vestea că a ajuns să fi văzut pe Lacul din Constanța, Germania, a făcut ”valuri”.

Bill Gates l-a descris ca fiind cel mai ”mortal” animal din lume: Țânțarul tigru asiatic a ajuns pe lacul Constanța

Țânțarul tigru asiatic, descris de Bill Gates drept „cel mai mortal animal din lume”, a ajuns și pe lacul Constanța din Baden-Württemberg. Și pe Marea Svabiei, acum a fost detectat pentru prima dată, așa cum a anunțat orașul Konstanz joi (4 august) – o tijă cu 11 capcane pentru depunerea ouălor a fost găsită pe golful Lacului Constanța, relatează BW24 .

În urmă cu doar câteva săptămâni s-a știut că midia invazivă se înmulțește rapid în Lacul Constanța și rănește înotătorii din zona de mal care se apropie prea mult de anumite zone unde acesta trăiește liber, ca la el acasă.

Ce se știe despre țânțarul tigru asiatic

Țânțarul tigru asiatic (Aedes albopictus) este o specie invazivă de țânțar din familia culicide originară din pădurile tropicale din Asia de Sud, introdusă prin import de anvelope uzate și de plante acvatice ornamentale ca „bambusul norocos“ (Dracaena sp.) în Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Australia, America de Nord, America Centrală, America de Sud, Caraibe și Africa.

Trăiește în scorburi și anvelope. Zboară jos și înțeapă picioarele oamenilor în timpul zilei, atacând la umbră.

Înțepătura este foarte pruriginoasă. Pe lângă disconfortul pe care îl produc prin înțepăturile lor, acești țânțari pot transmite omului câteva boli virale deosebit de grave, și anume: denga, febra galbenă, febra Chikungunya, febra Zika, encefalita ecvină, probabil febra West Nile etc.

Țânțarul tigru asiatic este, de asemenea, un vector pentru filarii (Dirofilaria immitis și Dirofilaria repens), care parazitează câteva specii de mamifere carnivore, mai ales câinele, mai puțin pisica. Țânțarul tigru asiatic a fost găsit și în București, în anul 2012 și, ulterior, în fiecare sezon estival, în perioada 2013-2016, potrivit wikipedia.

Ce a vrut să spună Bill Gates

Patru specii exotice de țânțari au cucerit Baden-Württemberg , inclusiv „cel mai mortal animal din lume” – țânțarul tigru asiatic, după cum a spus Bill Gates.

Cel mai mortal animal din lume este în primul rând periculos, deoarece poate transmite oamenilor boli împotriva cărora nu există vaccinare și care pot fi fatale.

 Doar un agent biologic omoare toate larvele țânțarului tigru asiatic

Pentru a reduce cât mai repede răspândirea țânțarului tigru, orașul a luat măsuri imediate.

Potrivit rapoartelor Agenției Germane de Presă (DPA), urmează să fie utilizat un agent biologic care, pe baza de proteine, este destinat să omoare toate larvele țânțarului tigru asiatic din zonele lor de reproducere. Specialiștii spun că proteina este inofensivă pentru flora din jurul Lacului Constanța, dar este periculoasă pentru larvele țânțarului tigru din bazinele de apă sau butoaiele de apă de ploaie, care favorizează creșterea, dezvoltarea și înmulțirea acestuia.