Social

Bilanț coronavirus, 29 decembrie. Record de noi cazuri. Ultimele informații oficiale

Bilanț coronavirus, 29 decembrie. Record de noi cazuri. Ultimele informații oficiale

Miercuri, 29 decembrie, Grupul de Comunicare Strategică a transmis noi informații privind numărul infectărilor cu COVID-19 din ultimele 24 de ore.

Bilanț coronavirus, 29 decembrie. Record de noi cazuri. Ultimele informații oficiale

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândește și în România. Până acum au fost confirmate prin teste de laborator 1300 de cazuri noi de coronavirus și 35 de decese, dintre care două anterioare. Datele transmise de autoritățile sanitare arată cel mai mare număr de infectări din ultimeșe 3 săptămâni și, mai mult, a treia zi consecutivă de creștere a persoanelor infectate.

Conform datelor CNCCI, au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 1.271 de cazuri de persoane pozitive cu COVID-19.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, la data de 28 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.144 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Datele vor fi actualizate la ora 13.00.

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID este tot mai scăzut în România

România are în prezent 38 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, după ce ieri au fost confirmate încă 13. Ministerul Sănătății precizează că este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar șapte dintre acestea sunt nevaccinate. În ceea ce privește raportarea zilnică a noilor infectări, ieri au fost anunțate 566 de cazuri și o rată de pozitivare a testelor de aproape 3%. În secțiile de terapie intensivă sunt acum 433 de pacienți, printre care și șapte copii. Autoritățile au mai raportat 24 de decese, toate ale unor pacienți care aveau și alte afecțiuni, 20 dintre aceștia nu erau vaccinați.

La un an de la administrarea primului ser anti-COVID, în România, aproape 7.800.000 de oameni au făcut schema completă. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, subliniază că doar prin empatie, onestitate și dialog putem combate dezinformarea, ezitarea, scepticismul și neîncrederea. Medicii și specialiștii din întreaga lume spun ferm că experiența din ultimul an a arătat că vaccinarea este cea mai importantă armă împotriva pandemiei. Profesorul Sorin Rugină, medic infecționist la Constanța, enumeră și câteva motive pentru interesul tot mai scăzut din ultima perioadă în ceea ce privește imunizarea.

„Din nefericire, lucrurile nu au evoluat chiar cum ne-am dorit noi. Sunt multiple cauze, fie este un eșec al educației, să asculți de toți nepricepuții care nu au nicio competență în această chestiune, inclusiv doctori care nu au specializare. De asemenea, amestecul exagerat al politicului a grevat de încredere campania în fața populației, pentru că dacă intervine un politician, deja s-a denaturat sensul”.