Lifestyle

Beneficiile dovleacului pentru sănătate. Comoara toamnei te ajută să slăbești

Beneficiile dovleacului pentru sănătate. Comoara toamnei te ajută să slăbești

Pe lângă aroma plăcuta a deserturilor cu dovleac, acesta poate fi gătit diferite moduri și, mai important decât atât, este extrem de sănătos pentru sănătate. Află mai multe, în cadrul acestui articol despre istoricul, caracteristicile si utilizarile sale.

Dacă vrei să slăbești, mizează pe dovleac, spun specialiștii în nutriție. Este bogat în fibre și sățios. Nu doar că îți ține de foame mult timp, însă se regăsește pe lista alimentelor cu puțini carbohidrați, notează nutriționistul și dieteticianul Caroline Kaufman.

Pe lângă faptul ca nu ne va ajuta sa slăbim, dovleacul îmbunătățește acuitatea vizuală, susține imunitatea și este bun pentru piele. Va căpăta o textură fină, întârzie îmbătrânirea

Ei, bine, dacă mănânci dovleac, rămâi tânăr mai mult timp. Beta carotenul conținut ne va ajuta să ținem ridurile departe, iar pulpa este miraculoasă pentru ten. Specialiștii recomandă măștile faciale pe bază de pulpă de dovleac. Aceasta se amestecă cu un ou, o linguriță de miere și una de lapte. Se mixează și se aplică pentru 20 de minute pe față, pentru un efect de netezire și întinerire.

Mai mult, dovleacul reduce riscul de a face cancer.Specialiștii au demonstrat că o dietă bogată în beta-caroten poate reduce riscul de a face cancer, inclusiv cancerul pulmonar și de prostată, două dintre cele mai agresive, potrivit sanatatecudetoate.ro.

Dacă nu ști cum se poate găti mai repede, va dăm o rețetă simplă și extrem de gustoasă.

Dovleac copt la cuptor. Această rețetă poate fi aplicată indiferent de tipul de dovleac pe care îl ai, așa că nu trebuie decât să urmezi pașii simpli de mai jos!

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic sau un sfert dintr-un dovleac mare;
  • 1 lingura de ulei de cocos*;
  • putina sare de mare;
  • scorțișoară;
  • nucșoară;
  • câteva linguri de zahar brun.

Cum prepari dovleacul la cuptor? Simplu.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si tapeteaza o tava lata cu hartie de copt.
Taie dovleacul in felii sau cubulete de aproximativ 2-3 cm grosime, folosind un cutit mare si ascutit, apoi curata-le individual de seminte, insa nu le arunca, pentru ca poti sa le rumenesti la tigaie.
Pune feliile pe hartia de copt, apoi stropeste-le cu ulei de cocos si intinde-l bine pe toate partile cu mainile. Asezoneaza-l cu foarte putina sare (care ii va accentua gustul), condimente si presara peste el si zaharul brun.
Lasa-l la cuptor timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste, capatand o culoare apetisanta. E posibil sa trebuiasca sa il lasi mai mult, in functie de cuptorul pe care il ai.