Beneficiile capsunilor. Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit informatii pretioase despre capsuni, mai ales ca este sezonul lor. Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa le consumi mai des!
„Am spus mereu că mâncarea este doar unul dintre elementele care ne pot satisface simțurile. De multe ori e mai important cine/ce este în jurul mesei, decât ce e pe masă, atmosfera, sunetele, mirosul, conversația sau, de la caz la caz, liniștea și natura pot fi „ingrediente” la fel de importante.
Astăzi am făcut un picnic cu verdeață, ciripit de mierle, miros de lacrămioare și căpșuni.
Beneficiile capsunilor. Pledoarie pentru consumul de căpșuni:
– au puține calorii și mai multă vitamina C decât portocala
– au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
– albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
– În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vitamina C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.
Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu. Promit să mai fac astfel de picnicuri în Natură!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.