Strugurii sunt vedeta toamnei, nelipsiți de pe mesele românilor. Pe lângă gust și miros parfumat, strugurii negrii, căci despre ei vorbim astăzi, conţin cel mai puternic antioxidant.
Puțini români au auzit de tinctura de resveratrol și efectele acestei licori obținută struguri roșii și negrii.
Pentru a obține licoarea, care are efecte miraculoase asupra organismului uman, pulpa, semințele și coaja rămase de la boabele de struguri se pun la macerat două săptămâni într-un litru de alcool pur și apoi se depozitează în sticluțe mici.
Această tinctură se poate prepara și acasă, iar Olivia Steer este vedeta care își prepară singură această tinctura de resveratrolul, un puternic antioxidant, un obiect de studiu pentru zeci de studii științifice, după cum spune dumneaei.
Uite cum procedează vedeta:
„De când a venit toamna și s-au copt toate, fac în fiecare zi suc de struguri, presat la rece. Pulpa, semințele și coaja rămase se numesc tescovină și au cel mai ridicat conținut de resveratrol (90%), comparativ cu vinul (10%). Resveratrolul (în special din strugurii roșii și negri) este, de departe, cel mai puternic antioxidant – obiect de studiu pentru zeci de studii științifice (le găsești pe site-urile medicale oficiale, la o căutare sumară pe net).
Din producția mea de tescovină, mi-am făcut propria tinctură de resveratrol, scufundînd-o două săptămîni într-un litru de pălincă ardelenească, trimisă de mama, de la Oradea (dar tu poți folosi rom sau vodkă sau ce ai). Știi, de-acum, poate să vină și iarna grea…”, a detaliat Olivia Steer.
Cum se folosește tinctura de de resveratrol?
Soția lui Andi Moisescu o filtrează și o pune în sticluțe mici, închise la culoare, apoi o consumă astfel: ”Iau între 20 și 40 de picături într-un pahar mic de apă, înainte de masa, pe timpul iernii”.
Pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar, extractul de semințe și pulpa de struguri ajuta la probleme de piele, alergii, riduri si probleme cu vasele de sange.
Ce sunt antioxidanții?
Antioxidanţii sunt, de fapt, un complex de elemente nutritive (vitamine şi minerale) şi enzime specifice care au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adică de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, ajutând corpul să nu-şi distrugă propriile celule. Antioxidanţii mai sunt cunoscuţi ca nişte compuşi ce au capacitatea de a opri oxidarea altor substanţe.