Dacă în orașe este cinci minute mai bine, în sate este de jale. Dacă în orășelul Bran a avut loc o tragedie incredibilă, unde polițiștii s-au învârit în cerc o bună bucată de vreme (recomandăm să citiți povestea halucinantă la Infoactual), ce să mai vorbim de Buhuși. Pentru că aici a avut loc o bătaie ca în Evul Mediu cu topoare, furci și alte instrumente care sunt folosite de obicei în gospodărie și nu la răzbunări pline de mânie, furie și orgoliu.
Haos și bătaie ca în Evul Mediu, cu topoare și alte obiecte de prin ograda caselor, la Buhuși. Surpriza sunt nu bătăușii, ci polițiștii
Este vorba despre un conflict între nouă persoane, care s-a declanșat inopinant marţi seara, în faţa unei săli de jocuri din oraşul Buhuşi. Lupta s-a soldat cu trei personane rănite care au ajuns la spital, printre care și un polițist.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău a comunicat faptul că bătaia declanșată între două grupuri, în care s-au folosit inclusiv topoare, a fost anunțată de o patrulă de ordine publică care era prin zonă.
Oamenii legii, care patrulau exact pentru liniștea și ordinea publică, au solicitat sprijinul celorlalte patrule de Poliţie aflate în teren, pentru aplanarea conflictului.
Doar că surpriză, ca în povestea cu ridichea: polițiștii care patrulau au chemat alți polițiști și toți împreună au solicitat poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) şi jandarmii Grupării Mobile Bacău.
Povestea a fost relatată, în întregime, de către Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.
„Din primele cercetări, s-a stabilit că doi tineri, de 23 ani şi 25 de ani, care se aflau în faţa unei săli de jocuri, au fost loviţi cu obiecte contondente de alte 7 persoane, cu vârste cuprinse între 22 ani şi 25 ani, ca urmare a unor discuţii în contradictoriu, generate în dimineaţa aceleiaşi zile. Din altercaţie, a rezultat rănirea uşoară a două persoane, de 24 ani şi 25 ani, cărora le-au fost acordate îngrijiri medicale la unitatea spitalicească din Buhuşi”.
Pe cazul dat a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Până la urmă teama polițiștilor de la Ordine publică era într-un fel justificată, dată fiind agresivitatea celor implicați în acest conflict. Și aceasta deoarece, în timpul intervenției lor, un agent de poliţie a fost lovit cu un obiect contondent în zona omoplatului de către unul din participanţii la conflict.
Incidentul face obiectul unei anchete separate, în acest caz fiind anunţat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuşi, în vederea continuării cercetărilor.
Un conflict aparent banal, dar cu elemente surpriză. Zâmbim, dar este dureros pentru oamenii legii care patrulează pe străzi.
Reprezentanții Sindicatului SIDEPOL au scris pe pagina personală de Facebook despre aceste întâmplări din ce în ce mai dese și vin cu o propunere:
”Clanurile, bandele și găștile există, iar ele alimentează și întrețin constant fenomenul de violență urbană/rurală, iar singura soluție este înființarea și operaționalizarea structurilor mobile de ordine publică în cadrul Poliției Române.”