International

Avertisment pentru NATO venit de la MAE chinez. „Jens Stoltenberg face de mai multă vreme „remarci” false 

Avertisment pentru NATO venit de la MAE chinez. „Jens Stoltenberg face de mai multă vreme „remarci” false 

Agenția chineză Xinhua a transmis punctul de vedere al unui purtător de cuvânt al MAE chinez, care a transmis avertismente către NATO. Potrivit acestuia, alianța Nord – Atlantică răspândește dezinformare și remarci provocatoare privind China.

China reacționează în fața teoriei „pericolului chinez”!

Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al MAE chinez l-a acuzat pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg de „remarci false” cu privire la politica externă agresivă a Chinei, potrivit informațiilor oferite de AGERPRES:

„China este foarte nemulţumită şi se opune ferm acestor lucruri şi a informat NATO în repetate rânduri. NATO, cea mai mare alianţă militară din lume şi un produs al Războiului Rece, rămâne fidelă conceptului său învechit de securitate şi angajată într-o confruntare între tabere ca în vremurile Războiului Rece, devenind un instrument prin care state individuale încearcă să-şi asigure hegemonia”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, chiar dacă NATO are un caracter defensiv, organizația creează constant confruntare și perturbări, inclusiv în regiunea Asia-Pacific:

„NATO continuă să încalce limite geografice şi teritoriale şi susţine un nou război rece al confruntării între blocuri. Comunitatea internaţională trebuie să fie vigilentă şi să se opună ferm acestui lucru”, a adăugat Zhao Lijian.

Răspunsul NATO în conflictul din Ucraina!

Însă, cea mai mare provocare pentru NATO în actualul război din Europa a fost să întărească apărarea Ucrainei fără să se implice atât de mult încât să ajungă în conflict direct cu Rusia, în ciuda insistențelor guvernului ucrainean de a primi un ajutor suplimentar.

Riscul ca Rusia să apeleze la armele sale nucleare tactice (cu rază scurtă de acțiune) și ca războiul să se răspândească dincolo de granițele Ucrainei, ceea ce ar implica o mai mare parte din Europa, este o perspectivă sumbră pe care liderii din Occident o poartă mereu în gând, fiind conștienți de miza uriașă a deciziilor.