Social

Autoritățile trag semnalul de alarmă! Consecinţele grave, uneori chiar tragice ale actelor de teribilism

Autoritățile trag semnalul de alarmă! Consecinţele grave, uneori chiar tragice ale actelor de teribilism

Autorităţile atrag din nou atenţia asupra pericolului la care se expun cei care se scaldă în locuri neamenajate. Chiar şi cei care înoată bine pot avea probleme, explică purtătoarea de cuvant a ISU Timiş, Elena Megherea.

Elena Megherea: Chiar dacă nu ne dăm seama, curentul puternic sau adâncimea apei şi teribilismul stau la baza unui scenariu sumbru. Condiţiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în zonele neamenajate. Chiar şi persoanele care înoată foarte bine pot obosi sau pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă, care le poate pune în pericol viaţa.

Explicaţi-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranţa copilului său şi este foarte important să nu-şi piardă nicioadată copilul din câmpul vizual nici măcar o secundă cât timp se află în apropierea unei surse de apă. Explicaţi-le copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate şi consecinţele grave uneori chiar tragice ale actelor lor de teribilism.

RADIO ROMÂNIA TIMIŞOARA amintesc că zilele trecute un copil de 11 ani a fost găsit fără suflare, după ce a fost luat de râul Timiş în dreptul taberei de la Chevereşul Mare, iar un alt copil s-a înecat în râul Mureş, pe raza judeţului Arad, informează RRA.

În această vară, mai multe astfel de incidente s-au produs în ţară. De la începutul lunii, 5 tineri s-au înecat într-o comună din judeţul Bacău, încercând să se salveze unii pe alţii din râul Siret.