Nu puține sunt cazurile în care în care s-a întâmplat din diverse motive să scăpăm în mâncare un pic mai multă sare, piper sau alt condiment în detrimentul papilelor gustative.
Nu este chiar un capăt de țară, este o situație și nu o problemă. Sunt rezolvări pentru toate situațiile apărute, un pic de răbdare și de ingeniozitate și se soluționează totul, cât ai clipi, iar cazul de față nu face excepție.
Cum să corectezi gustul mâncării
În situația în care ați scăpat mai multă sare decât trebuie, există un mic truc la îndemâna oricui, dar neștiut de foarte multe gospodine. Gastronomia, fie la nivel de amator sau profesionist, nu este tocmai un domeniu faci, chiar și cei mai experimentați mai dau cu bâta în baltă darămite un amator.
Pentru pregătirea ingredientelor este nevoie de multă experiență, așa că nu vă simțiți vinovat dacă dintr-o mișcare neinspirată ați scăpat mai multă sare decât permite „poliția bucătăriei”. Portalul philips.com precizează că o simplă felie de cartof poate salva situația, cina romantică sau masa în familie.
Odată scufundat în mâncare cartoful va absorbi precum un burete toată sarea în exces, reparând astfel gustul preparatului. Așadar, nu vă mai faceți griji că ați ruinat întreaga masă a familiei din cauza sării, acum aveți soluția la îndemână.
Lămâia salvează situația
Un alt ingredient pe care îl puteți folosi pentru a repara gustul unei mâncări este banala lămâie. Sucul fructului minune salvează mâncărurile prea sărate care nu conțin produse lactate, ba mai mult redă gustul mâncării fără a-l altera. Mai puteți adăuga oțet balsamic, desigur nu odată cu zeama de lămâie/ Oțetul trebuie adăugat în cantități mici și picătură cu picătură, până când obțineți gustul dorit.
Nu toate bucătăriile sunt dotate cu oțet balsamic, dar zahărul sau puțină miere pot fi obținute extrem de ușor, fie de la magazinul din colț fie de la o vecină bună voitoare. O lingură de miere sau de zahăr pot echilibra gustul prea sărat. Același lucru îl pot face iaurtul sau roșiile.
O linguriță de iaurt sau o roșie vor reda gustul normal al mâncărurilor în care s-a scăpat prea multă sare în special în supe și tocane. Un aspect important pe care trebuie să-l respectați ține de faptul că nu trebuie sub nicio formă să adăugați toate ingredientele simultan.
Scoateți din oală o cantitate mică și experimentați procesul de desărare pentru a identifica metoda sau ingredientul care se potrivește cel mai bine situației dumneavoastră fără a compromite întreaga cantitate de mâncare, potrivit gds.ro.