Mersul cu trotineta pe șosele e deja un „sport” național. E plăcut să circuli vara, nu stai în aglomerație și faci economie la carburant. Trotineta electrică e ușor de obținut, o găsești parcată pe drum, închirierea nu costă enorm de mult, e în funcție de timpul în care o folosești.
Multe vedete din showbiz folosesc trotineta electrică, așa că sunt și mulți tineri care le imită gestul. Recent paparazzi l-au surprins pe Dan Capatos în trafic. I-au făcut poze când circula când pe trotuar, când pe șosea. Vedeta show-ului nocturn de la Antena Stars a respectat semnele de circulație, a mers prudent.
Din păcate nu se întâmplă asta în trafic, iar Poliția Rutieră a atras atenția pe toate canalele media. S-au petrecut și accidente, însă șoferii mașinilor reclamă des că sunt obstrucționați de către trotiniști.
Sute de amenzi date în două zile. Polițiștii sancționează conducătorii de trotinete electrice și de biciclete
O statistică recentă arată că Poliția Rutieră din județul Vâlcea a aplicat mai mult de 300 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 155 au fost amenzi. Sancțiunile au fost primite de conducătorii de biciclete şi trotinete electrice care circulau neregulamentar. E doar un exemplu, însă polițiștii acționează în acest sens în întreaga țară.
Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) din Vâlcea, această decizie a fost pusă în aplicare pentru a impune respectarea normelor rutiere în rândul bicicliştilor și a conducătorilor de trotinete electrice ca mijloc de deplasare.
Amenzile au fost aplicate de Poliția Rutieră în două zile
„332 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, conducătorilor de biciclete şi trotinete în zilele de 23 şi 24 iunie a.c., pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe întreg judeţul Vâlcea. În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au avut în vedere impunerea respectării normelor rutiere, în rândul conducătorilor de biciclete şi trotinete electrice. Totodată, scopul acţiunii a fost atât prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi biciclişti, dar şi conducători de trotinete electrice, cât şi verificarea modului în care aceştia respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, la finalul acţiunii derulate, au fost amendaţi 143 de biciclişti şi 12 conducători de trotinete electrice, fie pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, fie pentru echiparea necorespunzătoare a bicicletelor sau a vehiculelor conduse, iar ceilalţi pentru alte abateri rutiere”, au declarat reprezentanţii IPJ Vâlcea.
Polițiștii au precizat că circulația trotinetelor electrice și a bicicletelor pe trotuar este interzisă, existând piste special amenajate pe drumurile publice. Vârsta minimă pentru persoanele care pot conduce trotinetele electrice este de 14 ani.
“Poliţiştii vâlceni au ţinut să atragă atenţia că circulaţia bicicletelor şi trotinetelor electrice pe trotuare este interzisă, pe drumurile publice, aceste vehicule putând circula doar pe pistele special amenajate, sau în lipsa acestora pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. De asemenea, pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorii acestora trebuie să aibă cel puţin 14 ani. Transportul pasagerilor pe trotinetele electrice este interzis”, a mai precizat IPJ Vâlcea.