Conturile de Revolut pot fi supuse popririi, a decis justiția din România. Instanţa a luat această decizie în două dosare ale unor clienți care au datorii la alte instituții bancare. Cele două hotărâri reprezintă o premieră în țara noastră şi se vor putea aplica tuturor celor peste 2 milioane de români clienţi Revolut.
Atenţie, români! Se pun popriri pe conturile Revolut. Decizia instanţei vizează peste 2 milioane de conturi
Aplicaţia Revolut a depăşit pragul de 2 milioane de clienţi în România, în patru ani de la lansarea pe piaţa locală, în mai 2018, perioadă în care românii au realizat aproximativ 520 de milioane de tranzacţii.
România este a doua cea mai mare piaţă de retail din lume pentru Revolut, după Marea Britanie, cu o rată de penetrare de 26% în rândul populaţiei active, la nivel naţional. Bucureşti este primul oraş Revolut din UE, iar 1 dintre 3 bucureşteni din categoria populaţiei active este client Revolut.
Prin Revolut poți efectua transferuri rapide, poți economisi, poți investi în acțiuni, aur sau criptomonede și chiar poți rezerva bilete de avion sau vacanțe.
Recent, șeful Fiscului avertiza că orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont lasă urme și este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF.
Întrebat dacă ANAF știe dacă o persoană din România a încasat bani prin Revolut și alte aplicații similare, Lucian Heiuș a spus: „Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme”.
Şeful ANAF consideră că este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă mai puțin cunoscută nu poate afla ANAF.
„În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a spus Heiuș, continuând: „mai greu, mai ușor, dar se poate”, a spus şeful ANAF într-un interviu pentru Hotnews.ro.
Nu doar ANAF a pus ochii pe banii păstrați de români în conturile Revolut, ci și alte bănci care încearcă să-și recupereze banii pierduți în urma unor credite neperformante, scrie fanatik.ro.