Vine o vârstă când organismul singur ne atenționează ce ne face bine și ce dăunează stării bune de sănătate. Nutriționiștii au întocmit o listă cu aceste alimente.
Atenție la neatenție: După 30 de ani trebuie să avem grijă ce mâncăm. Care sunt alimentele ce trebuie evitate cu orice preț
Pe măsură ce trece timpul, este greu să ne obișnuim cu unele schimbări fizice. Conștientizarea este primul pas și cel mai important.
Nutriționiștii spun că este important, în primul rând, să fie reduși carbohidrații. Ei sunt combustibil, iar sursele de alimente integrale, cum ar fi fructele proaspete, cerealele integrale și cartofii, vin la pachet cu vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Dar ce sunt carbohidrații
Carbohidratii sau glucidele (zaharurile) sunt substanțe nutritive indispensabile și esentiale pentru funcționarea normală a organismului uman. Aceștia sunt prezenți în natură sub diverse forme, precum carbohidrații simpli alcătuiți din:
– zaharuri care conțin o singură moleculă (glucoză, fructoză și galactoză), asimilate cu rapiditate de organism;
– zaharuri care conțin două molecule, cele mai cunoscute fiind zahărul alb rafinat fabricat din trestie sau sfecla de zahăr (fructoza și glucoza). Lactoza este zahărul care se găsește în lapte și maltoză.
Specialiștii au făcut chiar și o listă cu cele mai ”periculoase” tipuri de alimente, pe care trebuie să le evităm categoric după vârsta de 30 de ani.
Iată care ar fi acestea, pe scurt: iaurtul cu arome, supa la conservă, produsele de patiserie, mai ales la micul dejun, carnea la grărtar, arsă excesiv, sucurile carbogazoase. biscuiții cu cremă și sucurile procesate, cockteilurile și berea, covrigii și pâinea albă, mai ales cea proaspătă sau caldă, salamul și crenvurștii, burgerii, inclusiv cei vegetarieni, nu mai vorbim de prăjituri și dulciuri, precum bomboane, ciocolăți caramelizate etc.
Și tot specialiștii spun că a pofti tot nu este bine, așa că a gusta din ceva contraindicat după pofta inimi nu este rău deloc, dar să fie, neapărat, cu măsură. Atunci când pierdem echilibrul nutrițional, aici apare și problema. Prin urmare, atenție la neatenție!