Lifestyle

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

oua roșii si cozonac de Paște
sursa foto: arhiva companiei

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine să consume într-o zi. Întrucât ouăle roșii sunt un element esențial pe mesele românilor în această perioadă, este util să ne informăm cu privire la recomandările medicilor nutriționiști.

Medicul Mihaela Milic a oferit orientări pentru a clarifica această problemă.

„Ar fi bine ca aperitivul să fie puțin mai devreme. Mai facem o pauză, mai bem o cafea, mai trece o oră, apoi vine ciorba și cu încă un fel de mâncare. După care iar e recomandabil să facem o pauză. Dacă am întinde masa pe durata întregii zile, n-am avea niciun stres. Contrar unei păreri populare, ouăle nu fac rău ficatului. Dimpotrivă, ficatul «se bucură», pentru că oul este un aliment foarte valoros pentru refacerea ficatului. Important este însă să nu avem o vezică biliară leneșă, mai ales dacă oul este fiert tare. Cel mai greu de digerat este gălbenușul tare. Ideal ar fi ca oul fiert să fie cleios, dar el ar trebui să fie mâncat cel târziu a doua zi de la preparare. Cum ouăle de Paște sunt păstrate mai mult timp, n-ar fi indicată o asemenea consistență a gălbenușului. Ouăle fierte tari pot fi consumate chiar și o săptămână, dacă sunt păstrate în frigider” a spus medicul, potrivit Gândul.