ASTA se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci pepene în fiecare zi. Acest fruct de vară poate fi integrat oricând: la micul dejun, în salate, ca desert, ca gustare sau chiar la cină.
Pepenele verde este unul dintre acele alimente pe care trebuie să le ai întotdeauna la îndemână când temperaturile încep să crească. Este un fruct care, pe lângă faptul că este răcoritor, este sățios, sănătos și ajută la menținerea unei greutăți adecvate, făcându-l un mare aliat pentru mesele de vară. Poate fi integrat în micul dejun, salate, ca desert, gustare sau chiar cină și nu există niciun moment din zi în care acest aliment să nu se potrivească.
ASTA se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci pepene în fiecare zi. Trebuie spus că, deși acest fruct este consumat zilnic în lunile de vară, nu trebuie să uităm că o dietă sănătoasă și echilibrată este una care furnizează toți nutrienții de care organismul are nevoie, astfel încât o varietate de alimente trebuie să fie inclusă în nutriție. Acestea fiind spuse, ce beneficii aduce pepenele verde pentru organism?
Pepenele verde este un aliment foarte răcoritor, având în vedere conținutul său ridicat de apă, 95% din compoziția sa. De fapt, fructul este cel care conține cea mai mare cantitate de apă. Astfel, capacitatea sa de hidratare este una dintre caracteristicile sale remarcabile. Consumul de pepene verde este o modalitate alternativă de a consuma apă vara, moment în care este important să se evite deshidratarea, în special la minori și la persoanele în vârstă.
O altă calitate derivă din procentul ridicat de apă: faptul că are un conținut energetic foarte scăzut. Mai exact, oferă 21 de kilocalorii pentru fiecare 100 de grame de pepene verde, adică este și unul dintre fructele cu cele mai puține calorii.
În acest moment trebuie să ne amintim că farfuria pentru alimentația sănătoasă a Universității Harvard recomandă faptul că legumele și fructele ocupă 50% din fiecare farfurie, adică le consumăm zilnic și în fiecare masă pe care o facem, astfel încât pepenele verde poate fi o opțiune bună îndepliniți această recomandare.
În ceea ce privește valoarea sa nutritivă, este un fruct cu puțini nutrienți, deși oferă cantități apreciabile de anumite vitamine și minerale.
Potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție, merită subliniat conținutul său de carotenoizi fără activitate provitaminică (luteină și licopen), printre care se remarcă licopenul, deoarece se găsește într-o cantitate mare. Este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ. De asemenea, este responsabil pentru culoarea roșie a pepenilor sau a roșiilor.