Personalități istorice din vechi timpuri seamănă izbitor cu oameni din zilele noastre, celebri sau mai puțin cunoscuți. Imaginile sunt incredibile, fascinante și vorbesc de la sine. Povestea lor și galeria foto în cele ce urmează, într-un material mai puțin mediatizat.
Asemănări izbitoare ale unor persoane din zilele noastre cu personalități istorice. Imagini incredibile
Imaginile sunt reale, oamenii chiar există iar asemănările sunt izbitoare. S-au mai făcut experimente de-a lungul timpului, cu ajutorul computerului, dar aici, în cele ce urmează, prezentăm o suită de personalități din istoria antică cărora le corespunde o față asemănătoare din zile noastre, Experimentul a fost făcut de o tânără pasionată de istorie, care a conceput un blog special – Royalty Now – dedicat în întregime, aceastei idei.
Iulius Cezar a fost un conducător politic și general roman și una dintre cele mai influente și mai controversate personalități din istorie. Rolul său a fost esențial în instaurarea dictaturii la Roma, lichidarea democrației Republicii și instaurarea Imperiului Roman. A provocat războaie de cucerire fără acordul senatului roman. Cucerirea Galiei, plănuită de Cezar, a inclus sub dominația romană teritorii până la Oceanul Atlantic. A fost cunoscut în istorie ca dictator al lumii romane. Persoana asemănătoare nu este o celebritate.
Nefertiti (în germană numele ei a fost transliterat „Nefertete”; numele egiptean înseamnă „Frumoasa care, iată, vine”). (n. cca.1370 î.Hr. – d. cca. 1330 î.Hr.) regină a Egiptului din Dinastia a 18-a, „Marea soție” a faraonului Amenhotep al IV-lea, zis și Akhenaten. Ea a domnit aproximativ între 1379-1361 î.Hr., în vremea marii reforme religioase conduse de acest faraon, care a promovat cultul unic al discului solar, Aten. Ea a fost și soacra și, se pare, și mama vitregă a faraonului Tutankhamon. Asemănarea cu tânăra din zilele noastre este izbitoare.
Elisabeta I (7 septembrie 1533 – 24 martie 1603) a fost regină a Angliei și Irlandei din 17 noiembrie 1558 până la moartea sa în 1603. Denumită uneori Regina Fecioară, Elisabeta a fost ultima dintre cei cinci monarhi ai Casei Tudor.
Anne Boleyn a fost regină a Angliei din 1533 până în 1536, fiind a doua soție a regelui Henric al VIII-lea. Circumstanțele căsătoriei sale și ale execuției sale prin decapitare pentru trădare și alte acuzații au făcut din ea o figură cheie în tulburările politice și religioase care au marcat începutul Reformei engleze.
Jeanne Antoinette Poisson, marchiză de Pompadour (29 decembrie 1721 – 15 aprilie 1764), cunoscută sub numele de Madame de Pompadour, a fost un membru al curții franceze. A fost amanta oficială principală a regelui Ludovic al XV-lea din 1745 până în 1751 și a rămas influentă ca favorită a curții până la moartea sa. Mai multe exemple click aici.
Foto: Pinterest/Napoleon