Lifestyle

Arsenie Boca: Toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu!

Arsenie Boca: Toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu!

Sfantul Ardealului a lasat in urma sa o tolba de povete care au fost stranse in diferite carti. Potrivit scrierilor sale, exista persoane fara necazuri. Iata cine sunt cei care nu au necazuri de-a lungul vietii, potrivit lui Arsenie Boca.

Arsenie Boca: Toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu!

„Nouă, toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie şi spală cu ele vinovăţiile noastre. Oamenii însă tare greu pricep că îndreptarea prin necazuri dovedeşte nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui. Ba chiar prin aceea ştim că Dumnezeu are grijă de noi, dacă vom avea necazuri. Dumnezeu vrea să ajute pe toţi, dar nu toţi primesc purtarea Sa de grijă.

Arsenie Boca: Necazurile vieții sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu

Aşa se face că sunt oameni păcătoşi care n-au necazuri. Pe aceştia i-a lepădat Dumnezeu. Căci ştiindu-le firea, precum că nu au leac şi nu pricep nimic din ocârmuirea Sa, îi lasă în păcatele lor. Nu fericiţi, aşadar, pe cei ce n-au necazuri în lumea aceasta. Căci, cunoscându-i Dumnezeu că n-au minte să-l înţeleagă căile, nu le mai rânduieşte o îndreptare prin încercări în lumea aceasta, ci osânda în cealaltă. Necazurile vieții sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu către oamenii mai grei sau mai vicleni la minte”, aflăm din cartea „Învățături ale Părintelui Arsenie Boca”, potrivit B1.

Cine este Arsenie Boca

„Sfântul Ardealului” a fost ieromonah, teolog și artist plastic (pictor muralist) ortodox român. Arsenie Boca a fost stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, apoi al Mănăstirii Prislop, unde datorită harului cu care a fost binecuvântat veneau mii și mii de credincioși.

Din această cauză, în perioada comunistă, a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, fiind închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea.

Ca pictor muralist, a realizat pictura din biserica din Drăgănescu (la 25 km de București), precum și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București.