Dr. Gheorghe Alexandrescu, Președintele Patronatului Medicilor de Familie București-Ilfov a afirmat, luni, la Antena 3, că își pune speranțele în noul Guvern în rezolvarea unor probleme în legătură cu niște solicitări făcute cu ceva timp în urmă.
Printre cererile medicilor de familie sunt sporurile de protecție
Gheorghe Alexandrescu a mai spus că medicii de familie au fost umiliți și mințiți în ultimele 9 luni.
În soluționarea cererilor lor, președintele Patronatului Medicilor de Familie București-Ilfov s-a întâlnit cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care le-a promis că problemele vor fi rezolvate.
„Noi am dus o lipsa cruntă în primele luni ale pandemiei de materiale de protecție, dezinfectante. Absolut nimeni nu ne-a ajutat să ne procuram la niște prețuri rezonabile aceste materiale.
A trebuit să ne descurcăm cum am putut, la niște prețuri de speculă.” a spus, Dr. Gheorghe Alexandrescu, Președintele Patronatului Medicilor de Familie București-Ilfov
„Pe lângă lipsa echipamentului ni s-au promis acele sporuri compensatorii, sporuri de risc, pentru care am fost puși să completăm în două rânduri vrafuri de hărții, să le trimitem contra-cronometru la Casa de Asigurări.
După care ni s-a spus că am fost testați numai că să se vadă care ar fi impactul pentru bugetul Casei Naționale.” a mai spus acesta.
„Am fost neglijați și mințiți”
Societatea Națională a Medicilor de Familie a lansat un apel către decidenţi prin care invită viitorii demnitari să ia act de bunele intenţii ale medicilor de familie în contextul în care pandemia a erodat relaţia dintre autorităţi şi corpul profesional al medicilor din reţeaua primară.
„Traversăm vremuri grele, în care fiecare cadru medical este un ostaș de neînlocuit în lupta împotriva pandemiei, și noi am fost pe baricade tot timpul, fără pauze sau concedii. Veți fi generalii unor întregi armate.
Este benefic să ai pe câmpul de luptă armate pe care nu le vrei și pe care le desconsideri? Armate care din perspectiva generalului să nu existe chiar dacă au grijă de populația generală, de infectați și neinfectați, de sănătoși sau de bolnavi cu alte boli decât COVID-19?
Am trăit în ultimele nouă luni cea mai umilitoare perioadă din existența noastră ca medici. Am fost desconsiderați sistematic. Am fost neglijați și mințiți. Oare de ce? Pentru simplu fapt că suntem medici de familie?
Pentru simplu fapt că îngrijim și pacienții non-COVID? Pentru simplu fapt că reducem presiunea pe prea puținele spitale non-COVID rămase?”, transmite SNMF.