Lifestyle

Anunț pentru toți bolnavii de cancer și HIV: Noua tehnologie le poate salva viața

Anunț pentru toți bolnavii de cancer și HIV: Noua tehnologie le poate salva viața

Anunț pentru toți bolnavii de cancer și HIV” Tehnologia care stă la baza vaccinurilor Pfizer și Moderna ar putea salva viața bolnavilor de cancer, HIV sau infecțiile cu citomegalovirus. Tehnologia ARN Mesager ar putea ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri antigripale.

Pfizer și Moderna, două dintre cele mai eficiente vaccinuri anti-COVID, folosesc tehnologia care are la bază molecula de material genetic botezată ARN Mesager, moleculă ce învață corpul să producă diverse proteine. În cazul vaccinurilor, corpul primește instrucțiuni să reproducă proteina Spike a virusului, pentru că sistemul imunitar să producă anticorpi.

Anunț pentru toți bolnavii de cancer și HIV: Noua tehnologie le poate salva viața

Medicul Drew Weissman a început să investigheze potențialul manipulării ARN Mesager la jumătatea anilor 2000.

„Pe vremea aceea ne gândeam să-l folosim pentru vaccinuri, pentru proteine terapeutice”, spune Drew Weisman, medic.

Acum, Moderna testează această tehnologie pentru a găsi un vaccin pentru citomegalovirus, principala cauză infecțioasă a defectelor apărute la naștere, în Statele Unite.

Cercetătorii încearcă să găsească un nou vaccin pentru rabie

Și toate companiile farmaceutice caută un vaccin pentru gripă. Noua tehnologie ar scurta durată de producție a unui vaccin pentru gripă sezonieră de la șase luni la o lună.

În cazul cancerului, celulele nu sintetizează proteine, ci caută markerii unui tip de cancer și, cu ajutorul instrucțiunilor primite prin ARN Mesager, învață sistemul imunitar să lupte contra bolii.

Cercetările sunt încă în fază incipientă, dar procedura e rapidă, așa cum s-a văzut în cazul vaccinului Pfizer/Biontech. Compania se bazează pe ăsta pentru a pregăti vaccinuri noi în cazul unor tulpini agresive ale coronavirusului.

Mike McDermott, Pfizer: „Țelul nostru e să dezvoltăm o nouă variantă (a serului) în trei luni, să o producem și să o oferim pacienților. Va mai dura, însă, o vreme până când vom avea vaccinuri noi pentru bolile autoimune”, potrivit stirileprotv.ro.