Costul vieții în România este destul de ridicat, iar produsele de primă necesitate sunt, de asemenea, foarte scumpe. Prețurile din numeroase categorii au crescut semnificativ ca urmare a factorilor externi și a inflației, iar industria alimentară este cea mai afectată.
Cetățenii plătesc deja prețuri destul de mari pentru alimente sau mese calde. În această situație, salariile relativ modeste ale oamenilor nu pot ține pasul cu creșterea prețurilor la alimente.
Valoarea bonurilor de masă va crește
Problema este bine cunoscută, iar autoritățile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe români. Guvernul va oferi vești extrem de bune pentru muncitori, care le vor îmbunătăți salariile, pe lângă plafonarea consumabilelor de bază, care vor putea fi accesate în magazine la un preț redus.
Astfel, începând cu 1 august, românii ar putea avea parte de o creștere salarială lunară, întrucât tichetele de masă vor valora mai mult
Mai multe inițiative care ar putea crește veniturile oamenilor sunt luate în considerare de stat pentru a fi implementate. Angajații din mai multe localități vor avea parte de o creștere suplimentară începând cu 1 ianuarie 2024, pe lângă această majorare a valorii cupoanelor de masă începând cu 1 august 2023.
În cadrul ședinței inaugurale a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din care fac parte reprezentanți ai Guvernului, sindicatelor și mediului de afaceri, toți cei prezenți la conferință au decis majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023. Discuțiile din cadrul acestei importante reuniuni au fost organizate de premierul Marcel Ciolacu.
Astfel, cupoanele vor valora 35 de lei începând cu această dată. Cu toate acestea, se intenționează să se majoreze și mai mult aceste avantaje pentru angajați. Începând cu 1 ianuarie 2024, angajații vor primi tichete de masă în valoare de 40 de lei.
Ce zice Marcel Ciolacu
În vederea executării diferitelor inițiative care vizează bunăstarea cetățenilor, reprezentanții guvernului au declarat că vor continua discuțiile cu sindicatele și companiile. Cu toate acestea, ei vor ține cont de constrângerile impuse de deficitul bugetar și de angajamentul PNRR.
„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor” a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Inflația și stabilitatea economică vor fi temele principale ale discuțiilor cu companiile și sindicatele, potrivit premierului, care a subliniat importanța acestor întâlniri.
„În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali” a explicat Marcel Ciolacu, conform Antena 3 .