Fost secretar de stat la Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, este membru al Organizației Mondiale a Sănătății, de câteva zile. Aceasta va lucra în departamentul care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor cu Covid-19.
Andreea Moldovan s-a angajat la OMS!
Andreea Moldovan a anunțat noul loc de muncă prin intermediul unei rețele de socializare. Aceasta a postat un mesaj unde scria că s-a angajat la Orzanizația Mondială a Sănătății și va lucra în departamentul care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor Covid-19. Din postare se observă și că și-a schimbat numele în Andreea Căpîlna.
Andreea Moldovan, dată afară din Guvern pe 14 aprilie
„Este o decizie pe care trebuie să o respectăm.” „Mă întorc la spital, da”, a afirmat ea, întrebată dacă se va întoarce să lucreze în spital, după ce premierul Florin Cîţu a decis să o demită din postul de secretar de stat la Sănătate.
Fost secretar de stat la Ministerul Sănătățiia fost intens criticată pentru semnarea unui ordin care modifica criteriile de carantinare ale localităţilor. Ordinul a fost revocat de premierul Florin Cîţu la scurt timp după demiterea acesteia.
„Nu, nu este mai dur (n.r., Ordinul), este doar mai obiectiv, în sensul în care are niște indicatori care pot să fie cuantificabili, comparativ cu Ordinul vechi unde erau niște indicatori oarecum orientativi”, a declarat Moldovan.
„Ceea ce aș vrea să subliniez în acest Ordin este în primul rând că se referă și la zone metropolitane, un aspect important pentru că ne permite să vedem mai bine ce se întâmplă nu doar într-o localitate mică, ci într-o salvă practic de localități unde transferul între localități este important”, a continuat Moldovan. „Degeaba închidem o localitate mică, dacă este cazul să se închidă”.
Două săptămâni de carantinare naţională
Anterior, aceasta propusese şi două săptămâni de carantinare naţională pentru oprirea creşterii numărului zilnic de infectări cu coronavirus.
„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu. Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe”, spunea aceasta la începutul lunii aprilie, informează DC News.