Lifestyle

Ana are…prăjitură. Cea mai simplă rețetă pentru un desert delicios. Te lingi pe degete!

Ana are…prăjitură. Cea mai simplă rețetă pentru un desert delicios. Te lingi pe degete!

Un desert delicios care nu necesită să stați prea mult în bucătărie este această prăjitură cu nume foarte inspirat, Ana.

Umplutura nu este pretențioasă, deoarece, frișca și ciocolata, de preferință amăruie, îi dă gustul caracteristic.

Așa că, dacă ți-e poftă de ceva dulce și ai chef să intri puțin în bucătărie, această rețetă de prăjitură îți va face cu ochiul.

Iată ce ai de făcut.

Ingrediente

Blatul:

– 6 ouă
– 6 linguri zahăr
– 1 plic creme ole de ciocolată

Crema:

– 1 ciocolată de 100 g amăruie
– 300 ml frişcă lichidă
– încă 300 ml de frişcă lichidă (la sfârşit)

Cum se prepară

Se bat albuşurile și apoi se adaugă zahărul treptat, după care, pe rând, câte un gălbenuş şi se freacă după fiecare. La sfârşit, punem plicul de creme ole câte puţin şi mai amestecăm cu mixerul 15 secunde. Se coace în cuptorul preîncălzit 25 minute.

Se rupe ciocolată, se pune în frişcă şi apoi pe foc. Se amestecă până se topeşte toată ciocolata. Nu se lasă să fiarbă deloc, se aduce doar la punctul de fierbere şi, când s-a topit ciocolata, se stinge focul. Se dă la rece la frigider 24 ore sau mai puţin. Trebuie să fie tare în momentul când o scoatem de la rece a doua zi.

Se bagă mixerul în ea şi se amestecă turnând treptat cealaltă parte de frişcă, adică 300 ml, pe rând. Peste blatul răcit se pune această spumă ganache.