Lifestyle

Amestec pentru combaterea anemiei de primăvară. Lidia Fecioru: Vă dau această REȚETĂ!

lidia fecioru adevaruri ascunse (sursă foto: antena3.ro)

Amestec pentru combaterea anemiei de primăvară. Determinată de cele de mai multe ori de carenţa de fier din organism, anemia este cea mai frecventă afecţiune sangvină.

Amestec pentru combaterea anemiei de primăvară.”Ca să vă ridicaţi hemoglobina, că e primăvară şi sunt anemii, vă dau reţeta următoare: tai 10 g morcov crud şi 10 g sfeclă, puneţi apoi 100 g miere, amestecaţi şi luaţi o câte lingură în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3.

Persoanele anemice au globulele roşii sărace în hemoglobină, astfel că transportul oxigenului de la plămâni către celule şi al dioxidului de carbon de la celule către plămâni se realizează cu dificultate.

Stări de extenuare, apatie şi dureri de cap

Odată instalată, anemia provoacă stări de extenuare, apatie şi dureri de cap. În cazul în care boala avansează, se poate ajunge la situaţii în care activităţile fizice să provoace ameţeli, pierderea suflului, dureri în piept sau palpitaţii.

Potrivit specialiştilor, anemia este de şase feluri, cea mai frecventă, dar şi cea mai puţin periculoasă fiind anemia feriprivă (cauzată de lipsa de fier din organism). Aceasta este declanşată, de regulă, de nevoia crescută de hemoglobină, apărută ca urmare a creşterii rapide la pubertate sau a pierderilor de sânge. Anemia feriprivă poate face limba şi colţurile gurii dureroase, unghiile uscate, subţiri şi care se rup uşor şi, doar în cazuri rare, persoanele afectate pot avea un ten palid.

Mai afectate, în acest sens, sunt femeile, care au pierderi de fier în timpul menstruaţiei şi, de aceea, ele au nevoie de mai multe alimente bogate în fier decât bărbaţii.