Amenzi de 6.000 de lei. Călătoriile cu metroul reprezintă o parte din viața de zi cu zi a oamenilor. Acesta este cel mai frecvent folosit transport în comun. Dar, călătoriile în subteran te pot face să scoți mulți bani din buzunar. Este vorba de amenzile extrem de mari pe care unii cetățeni riscă să le primească. Acestea se aplică în cazul în care anumite reguli nu sunt respectate.
Milioane de oameni călătoresc zilnic cu metroul din Londra. Metroul din capitala Angliei este un mod convenabil de a călători atât pentru navetiști, cât și pentru turiști. Dar, dacă încălcați o regulă de etichetă ați putea primi o amendă foarte mare.
Reguli la metrou
Dacă ați fost vreodată cu metroul, știți că multe dintre platformele subterane sunt accesate cu scări rulante. Desigur, stațiile accesibile au lifturi. Dar multe stații se bazează exclusiv pe scări rulante.
Dacă alegeți să folosiți una dintre scările rulante, este important să nu uitați să stați pe partea dreaptă. Acest lucru le permite colegilor pasageri care se grăbesc să treacă pe lângă dumneavoastră pe partea stângă. Așa cum fac oamenii adesea atunci când fug după următorul tren. Cu toate acestea, se pare că acest sfat privind transportul nu este doar o regulă socială. Este unul dintre numeroasele regulamente care asigură buna funcționare a rețelei „Transport for London”.
Amenzi de 6.000 de lei
Poate părea extremă, dar dacă sunteți prins încălcând regula „stați pe dreapta”, puteți fi amendat cu suma uriașă. Mai exact, 1.000 de lire sterline, adică aproximativ 6.000 de lei. Cât de des este aplicată această lege este o altă întrebare, dar riscul există. Așa că ar fi bine să urmați sfaturile afișate pe panourile din toată țara.
„Nicio persoană nu trebuie să folosească scările rulante decât stând în picioare sau mergând pe ele în direcția destinată deplasării. Persoanele trebuie să se mențină în dreapta scărilor rulante atunci când urcă, coboară sau se deplasează de-a lungul acestora.” se arată în regulamentele privind calea ferată, elaborate de Transport for London.
Amenzi de 6.000 de lei. „În cazul în care această regulă este încălcată, persoana a comis o infracțiune și poate fi pasibilă, pentru fiecare astfel de infracțiune, de o sancțiune care să nu depășească nivelul trei pe scara standard.” se arat în regulament. O amendă de nivel trei se ridică la un maxim de 1.000 de lire sterline.
Reguli de conduită
Nu este singura regulă pe care trebuie să o respectați nici pe metrou. În conformitate cu secțiunea 67 din Legea privind transportul din 1962 pentru reglementarea utilizării căilor ferate, pasagerilor li se spune să permită altor navetiști să iasă din tren înainte de a intra în vagon.
„Nicio persoană nu poate intra pe ușa trenului până când persoana care pleacă pe ușa respectivă nu a trecut prin ea.” Acest lucru este, de asemenea, pasibil de o amendă de 1.000 de lire sterline.” se arată în lege.
Sancțiuni uriașe
Între timp, în conformitate cu Legea privind transportul, la secțiunea trei se subliniază că: „Nicio persoană nu trebuie să intre, să încerce să intre sau să rămână pe calea ferată dacă nu este aptă ca urmare a faptului că se află în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor controlate”. Așadar, dacă sunteți puțin amețit după o noapte petrecută în oraș, ar fi mai bine să optați pentru un taxi.
În secțiunea șase a legii se spune: „Nicio persoană nu trebuie să lase gunoi sau deșeuri pe calea ferată, cu excepția recipientelor special prevăzute de operator în acest scop.” Aceeași secțiune mai prevede: „În cazul în care nu se poate face nimic pentru a preveni o astfel de situație: Este interzis să scuipi pe calea ferată”, conform Daily Star.