Lifestyle

Alimentele care te scapă de COVID-19. Le ai în casă și nu știi cât de miraculoase sunt

Alimentele care te scapă de COVID-19. Le ai în casă și nu știi cât de miraculoase sunt

S-a realizat un nou studiu pe tema apariției și vindecării noului coronavirus. Ceaiul verde, stugurii și ciocolata te-ar putea scăpa pe infecția cu COVID-19 după cum spun specialiștii americani.

Specialiștii din mai multe țări au realizat diferite studii de la apariția virusul în China și până în prezent, care arată rezistența acestuia pe alimente, suprafețe sau piele. Studii s-au făcut și despre măștile de protecție, despre combaterea infectării, dar și depre vaccinul ce urmează să apară pe piață.

Un alt grup de specialiști, din SUA, mărturisesc că sunt anumite alimente și băuturi care ar putea să ne salveze de la infecția cu COVID-19. Ei susțin că strugurii muscadine, ciocolata neagră și compușii chimici din ceaiul verde, pot realiza o barieră în fața noului coronavirus.

Studiul cu alimente împotriva COVID-19

În cadrul studiului, cecetătorii NC State University, au realizat simulări atât pe calculator, cât sî în laborator, observând cum reacționează ”proteza principală” din noul virus, atunci când se află față-n față cu seria de compuși chimici cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

„Mpro în SARS-CoV-2 este necesar pentru ca virusul să se reproducă și să se asambleze. Dacă putem inhiba sau dezactiva această protează, virusul va muri”, a explicat unul dintre cercetători.

Specialiștii susțin că, în acest caz compușii chimici existenți în ceaiul verde, ciocolata neagră, pudra de ciocolată și două soiuri de struguri muscadine s-au putut lega de porțiuni diferite de Mpro (proteza principală), formând un zid a sistemului imunitar. Astfel, COVID-19 ar putea fi îndepărtat cu ajutorul consumului acestor alimente.

„Ceaiul verde are cinci compuși chimici testați care se leagă de diferite site-uri din buzunarul de pe Mpro, în mod esențial copleșitor pentru a-i inhiba funcția. Strugurii Muscadine conțin aceste substanțe chimice inhibitoare în piei și semințe. Plantele folosesc acești compuși pentru a se proteja. Așa că nu este surprinzător faptul că frunzele și plantele conțin acești compuși benefici”, a spus De-Yu Xie, potrivit Spynews.