Lifestyle

Alimentele absolut obligatorii toamna. Efectul e garantat în zilele friguroase

Alimentele absolut obligatorii toamna. Efectul e garantat în zilele friguroase

Top 5 alimente ideale pentru toamnă. Alimentele absolut obligatorii toamna. Efectul e garantat în zilele friguroase.

Cea care a făcut un top al alimentelor ideale pentru toamnă este Carmen Brumă. Recomandarea făcută de vedetă este un stil de viață sănătos. Include în dieta ta zilnică  alimentele de mai jos și vei trage singur o concluzie.

  • Rădăcinoasele sunt plante care au proprietăţi tonice, datorită numeroaselor vitamine şi minerale pe care le conţin.
  • Dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, 100 de grame avand doar 26 cal și nu conține grasimi saturate sau colesterol, în schimb este o sursa bogata de fibre dietetice, anti-oxidanti, minerale și vitamine. Este recomandat de dieteticieni in controlul colesterolului si in programelor de reducere a greutatii.
  • Beneficiile pentru sănătate a legumelor crucifere includ ameliorarea durerii, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, protecția împotriva toxinelor daunatoare și chiar protecția împotriva cancerului.
  • Importanța fructelor în alimentație este uriașă, ele nu se pot separa de legume din meniul fiecăruia dintre noi. Consumul de fructe are numeroase beneficii pentru sănătate, reducând riscul bolilor cronice. Fructele oferă nutrienți vitali organismului, ajutându-ne să ne menținem mereu în formă.
  • Multe persoane evită să consume nuci din cauza conținutului ridicat de grăsimi și calorii, însă acestea sunt chiar o gustare sănătoasă. Studiile de specialitate arată că nucile conțin grăsimi bune pentru organism, antioxidanți, multe vitamine și minerale, cât și alte substanțe nutritive esențiale pentru menținerea sănătății.

”TOP ALIMENTE IDEALE PT TOAMNA:

1. Radacinoase: sfecla rosie, gulie, telina, morcov

2. Dovleac: sursa de vitamine B, fier, betacaroten, potasiu, glucide cu absorbtie lenta. Amelioreaza dispozitia, te ajuta sa-ti controlezi pofta de dulce

3. Crucifere: varza, conopida, broccoli (persoanele care au probleme cu tiroida trebuie sa aiba grija la cantitati)

4. Fructe: pere, struguri, gutui, prune

5. Nuci: ideal de consumat dupa ce au fost sparte (curatate)”, a scris Carmen Brumă pe Facebook.