Alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată dimineața. De unele știi deja, altele cu siguranță nu ți-au trecut prin minte … dacă îți dorești să fii sănătos, fericit și slab, cel mai bine este să urmezi aceste sfaturi.
„Alimentele care nu ar trebui consumate la micul dejun sunt toate cele care cresc rapid valorile glicemiei, cum ar fi excesul de zahăr adăugat, pâinea albă, cerealele și produsele de patiserie care conțin și grăsimi saturate”, Malala Del Sel, nutriționist la Sanatorio Las Lomas, a spus în detaliu Infobae.
Care sunt dușmanii unei bune alimentații
Pâinea albă. În comparație cu pâinea integrală de grâu, senzația de plinătate este mai mică, deoarece este mult mai redusă în fibre. O dietă bogată în fibre ajută la menținerea integrității intestinale și, de asemenea, poate ajuta la scăderea colesterolului rău.
„În mod ideal, sursa de carbohidrați ar trebui să predomine; totuși, pâinea integrală este cea mai sănătoasă. La fel, există persoane care nu le pot consuma, deoarece au probleme digestive sau intestinale.”
Alimente grase, prăjite. Sunt prăjite în uleiuri vegetale, care devin râncede când sunt încălzite. Grăsimile din aceste alimente prăjite sunt foarte greu de digerat, deci nu este recomandat să începeți ziua cu stomacul plin și ficatul să lucreze 100%.
În acest caz, este indicat să consumați grăsimi de calitate mai bună derivate din ulei de măsline, semințe, fructe uscate sau avocado. Optați pentru ouă poșate sau amestecate în loc de prăjite.
Doar un shake. Chiar dacă legumele sunt adăugate la piureurile fructate, acestea nu vor anula zahărul.
La amestecarea fructelor, zaharurile naturale sunt eliberate din pereții celulari ai fructului și devin „zaharuri libere”. Ele pot fi dăunătoare nivelurilor de energie și menținerii unei greutăți sănătoase.
„Alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt preferate pentru a trata mai bine curbele de insulină”, a adăugat Del Sel.
Nici această opțiune de mic dejun nu conține o mulțime de proteine, așa că este puțin probabil să vă simțiți plin de mult. „Fructoza, zahărul din fructe, are carbohidrați simpli, care sunt absorbiți mai repede și determină individul să-i fie foame după un timp. absorbit repede „, a explicat Mucho.
Cereale dulci. Cerealele industriale și zaharoase, precum fulgii, cresc glicemia foarte repede. Ca urmare, acestea pot provoca o scurtă explozie de energie care va dura o perioadă scurtă de timp, lăsându-vă să vă simțiți obosit mai târziu.
Este important să luați în considerare dimensiunea de servire a cerealelor, deoarece se toarnă mai ușor, rezultând mai multe calorii și carbohidrați decât este necesar.
Concentrat de suc de portocale. Cu cât un aliment este mai procesat, cu atât este mai mare potențialul de pierdere a nutrienților.
Datorită tehnicilor de evaporare și filtrare, sucurile concentrate conțin mai puțin suc proaspăt. Este de preferat să mănânci o portocală întreagă în loc să bei aceste sucuri.
Proprietățile nutriționale oferite de o portocală întreagă nu sunt aceleași cu cele furnizate sub formă lichidă.
Prin urmare, atunci când se iau fructele sub formă de suc, se ingerează mai multe alimente, dar mai ales sub formă de zaharuri și cu o cantitate mai mică de fibre decât dacă le-am consuma întregi. Încărcat cu zahăr, arome artificiale și culori, aceasta este cu siguranță o combinație nesănătoasă.
Unt și margarină. Alimentele bogate în grăsimi saturate precum untul trebuie evitate.
Consumul ridicat de alimente bogate în grăsimi saturate este legat de apariția bolilor cronice precum bolile cardiovasculare și obezitatea.
„Grăsimile de evitat la micul dejun sunt cele găsite în unt, margarină, slănină, prea multe gălbenușuri de ou sau alimente prăjite”, a explicat Del Sel.