Alimente care cresc producția de colagen. Ce trebuie să mănânci pentru a evita îmbătrânirea organismului. Mulți asociază colagenul cu chirurgia cosmetică și reconstructivă, deoarece este unul dintre cei mai utilizați compuși în acest domeniu.
Tratamentele constă în umplerea spațiilor și zonelor din piele care și-au pierdut tonusul în timp, provocând astfel apariția ridurilor și a liniilor de expresie. Cu toate acestea, colagenul face parte și din corpul uman, de fapt, este una dintre cele mai abundente proteine, a căror funcție ne determină calitatea vieții.
Colagenul este atât de important deoarece este responsabil pentru unirea mușchilor cu oasele, funcționarea corectă a articulațiilor, menținerea tendoanelor și ligamentelor, elasticitatea pielii sau sănătatea ochilor noștri.
Cu toate acestea, acest mare compendiu de calități este diminuat în timp, la fel ca și producția de proteine menționate. O pierdere care face parte din procesul natural de îmbătrânire, dar care poate fi anticipată de alți factori externi precum consumul de alcool, tutun, stres, lipsa somnului sau o dietă slabă.
Alimente care cresc producția de colagen. Ce trebuie să mănânci pentru a evita îmbătrânirea organismului
Din acest motiv, ca și în cazul unui număr mare de afecțiuni, dieta noastră joacă un rol fundamental în întârzierea și ameliorarea simptomelor. Sub această premisă, ce alimente putem include în dieta noastră zilnică pentru a menține nivelul de colagen stabil?
Pește
După cum se știe, peștele gras este bogat în acizi grași omega 3, vitamine D și E, minerale precum magneziu, potasiu sau fier și, bineînțeles, colagen. Această combinație de nutrienți previne nu numai îmbătrânirea prematură a celulelor, ci și oxidarea celulară, bolile cardiovasculare sau inflamația.
Ceapă
Pe lângă furnizarea de aromă și aromă preparatelor noastre, ceapa crește producția de colagen. Motivul? Este bogată în sulf, un mineral care este direct implicat în formarea acestei substanțe. Din acest motiv, alte alimente precum usturoiul sau țelina sunt la fel de potrivite dacă obiectivul dvs. este să urmați o dietă anti-îmbătrânire.
Lămâie
Împreună cu ruda sa cea mai apropiată, portocala, acest fruct este cunoscut pentru aportul său ridicat de vitamina C, un antioxidant natural care, pe lângă îngrijirea sistemului imunitar și lupta împotriva radicalilor liberi, este necesar pentru sinteza colagenului.
Carne slabă
În acest caz, rolul principal revine aminoacizilor, compuși organici care se combină pentru a forma proteine pentru a repara țesuturile corpului, a descompune alimentele sau a obține o sursă suplimentară de energie. Cu toate acestea, o altă funcție principală, ca și în cazul vitaminei C, este colaborarea la formarea colagenului.
Ouă
Sunt bogate în aminoacizi și, prin urmare, stimulează producția de colagen. În cadrul acestui grup, ouăle ocupă o poziție privilegiată, contribuind, de asemenea, la formarea țesutului muscular, prevenind degenerarea oculară la bătrânețe și reducând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Pentru a profita de aceste beneficii și de alte beneficii, includeți doar două ouă în dieta săptămânală.
Ceai
Ceaiul este o băutură care emană sănătate datorită multiplelor sale proprietăți nutritive. De exemplu, reduce nivelul colesterolului, furnizează substanțe antioxidante și are o puternică putere diuretică, digestivă și antitumorală. Cu toate acestea, în ceea ce privește colagenul, ceaiul include și catehine în compoziția sa, o substanță care combate acțiunea radicalilor liberi, previne artrita, împarte efectul său de ardere a grăsimilor și, desigur, previne scăderea colagenului în organismul.