Lifestyle

Alimente benefice organismului uman. Ce trebuie să mâncăm pentru o inimă sănătoasă

Alimente benefice organismului uman. Ce trebuie să mâncăm pentru o inimă sănătoasă

Alimente benefice organismului uman. Ce trebuie să mâncăm pentru o inimă sănătoasă. Specialiștii vin cu informații importante pentru oameni. Aceștia trag un semnal de alarmă și spun că afecțiunile cardiovasculare sunt cea mai importanta cauza a deceselor la nivel global. Iar numarul mare de decese cauzate de bolile cardiovasculare pot fi stopate dacă oamenii ar consuma alimente sănătoase ce se găsesc pe lista de mai jos.

Inima nu este doar un mușchi, este organul reprezentativ al aparatului cardiovascular, ea fiind situată în cutia toracică, în mediastin (spațiul dintre plămâni). Are un rol vital în circulația sângelui și implicit în menținerea vieții.

Fiecare zi reprezintă o provocare pentru noi, iar stresul te face să mănânci excesiv alimente nesănătoase. În acest sens, specialiştii vin cu sfaturi extrem de importante. S-a aflat ce trebuie să mâncăm pentru o inimă sănătoasă.

1. Fructe proaspete sau uscate

Fructele sunt bogate în nutrienți esențiali, vitamine, minerale și antioxidanți benefici pentru inimă. Fructele de pădure și stafidele (afine, fragi, mure, zmeură, coacăze, capșuni, măceșe, acai berry, maqui), dude, mere, citrice (grape-fruit, portocale, portocale roșii), strugurii, prunele, pepenele, mango, rodiile sunt printre cele mai bune alimente pentru inimă, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi și asigură sănătatea organelor, inclusiv a inimii.

2. Peștele gras

Peștele gras este bogat în acizi omega-3, recunoscuți pentru efectele pozitive asupra inimii. Aceștia protejează organul și îî mențin funcțiile normale. Surse benefice: somon, cod, ton, păstrăv, macrou, fructe de mare, scrie doc.ro.

3. Lactate degresate și lapte vegetal

Laptele, iaurtul, kefirul, sana, brânza degresată (< 3% grasime), laptele de soia, laptele de migdale, laptele de orez aduc un aport important de proteine de calitate și calciu, esențiale pentru inimă.

4. Cereale integrale

Cerealele integrale conțin fibre și nutrienți esențiali, care joacă un rol important în sănătatea inimii tale. Surse benefice: Făină de grâu integral, pâine integrală, cereale integrale (cum ar fi orez brun, orz și hrișcă), paste cu cereale integrale, fulgi de ovăz.

5. Alimente bogate în grăsimi sănătoase

Ulei de masline
Ulei de rapita
Uleiuri vegetale și nuci
Nuci, semințe
Avocado

Alimentele menționate mai sus conțin grăsimi sănătoase pentru sănătatea inimii. Deși grăsimile sunt privite cu reticență, anumite tipuri de grăsimi sunt, de fapt, esențiale pentru sănătatea organismului nostru.