Aliment perfect pentru creșterea imunității. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre un produs bogat în nutrienți, care poate fi consumat sub orice formă.
Este vorba despre delicioșii ficăței, bogați în vitamina D, zinc, seleniu și proteine, ideali pentru creșterea imunității în sezonul rece.
Ficat în/sub orice formă
Probabil că organismul nostru știe să ceară substanțele cu efect antianemic și imunomodulatori, altfel cum s-ar explica faptul că suntem cu toții seduși de o felie de pâine cu pate de ficat? Când vă e poftă de ceva dulce, fiți siguri că nu corpul cere, ci mintea care trebuie liniștită. Însă dacă vă este poftă de ficăței cu piure de cartofi și murături, cu siguranță organismul are nevoie de acei nutrienți.
✅Plus-uri:
În 100 grame ficat avem 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din DZR (doza recomandată zilnic) de vitamina B și de 15-30 ori doza zilnică de vitamina A!!
Aliment perfect pentru creșterea imunității. Mihaela Bilic: Are colesterol cât oul!
Adăugați la asta vitamina D din belșug, zinc, seleniu și proteine de cal. I- un aliment perfect pentru creșterea imunității.
⁉️Minus-uri
Este sărac în grăsimi însă bogat în colesterol: 300-350mg/100g, adică doza maximă permisă/ zi (are colesterol cât oul și de 3-4 ori mai mult decât carnea)
Porția corectă: 100g ficat înseamnă 135 cal; de evitat consumul în exces, altfel există riscul de acumulare de vitamina A (maximum o dată/săpt la gravide), a scris Mihaela Bilic pe Instagram.