Aliment care crește rezistența la boală. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre o băutură care aduce o protecție pe care n-ai fi bănuit-o împotriva bolii.
”Vă aduc un argument pentru un aliment la care nimeni nu s-ar aștepta, dar care face minuni și anume banalul lapte pe care noi îl consumam. În lapte, există o proteină, doar în lapte, care se numește lactoferină și care are o capacitate uluitoare de a lega fierul. Nu numai că este o proteină cu efect anti-anemic, deci ne crește rezistența la boală, dar ea face acest lucru absolut miraculos: fură fierul de care au nevoie virusurile, bacteriile și agenții patogeni să se multiplice.
Nutriționist: Face acest lucru absolut miraculos
Lactoferina le fură de sub nas dușmanilor sănătății noastre exact elementul esențial, fără de care ele nu se pot multiplica și nu pot acționa. Un banal pahar cu lapte într-un sezon rece ne și liniștește și ne aduce și o protecție pe care n-am fi bănuit-o împotriva bolii.” a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, la Digi24.